CoolClub pro IT odborníky

Nová éra vyhledávání je zde! Bing s umělou inteligencí pro všechny?

24.05.2023

Microsoft rozšiřuje dosah svého inovativního vyhledávače Bing, který je propojen s pokročilou umělou inteligencí. Po třech měsících od představení omezeného a předběžného vydání je nyní Bing dostupný pro všechny uživatele bez nutnosti čekací listiny. Co nabízí? A jak můžete začít využívat jeho funkce i vy?

 

Novinky

 

Už jsou to téměř tři měsíce od doby, kdy přišel Microsoft s omezenou a předběžnou verzí svého nového vyhledavače Bing s integrovanou umělou inteligencí. Nyní se Microsoft ale rozhodl vyhledávač zpřístupnit všem uživatelů.

Nepůjdou již cestou čekací listiny, stačí jen, aby byli do vyhledávače přihlášeni prostřednictvím prohlížeče Microsoft Edge.

Microsoft s tímto svým produktem zkrátka chce prorazit. A to i navzdory tomu, že AI, která za Bingem nyní stojí vyvolala smíšené pocity ohledně různých nepřesností a tónu. V některých případech užívání vyhledávače se uživatelé dokonce dočkali emotivních až agresivních reakcí.

Viceprezident společnosti Microsoft, který dohlíží na iniciativu v oblasti AI, Yusuf Mehdi, se k tomu vyjádřil tak, že se zlepšují v rychlosti, stejně jako v přesnosti, ale jde o nekonečný úkol dělat vše lépe. Přitom vyhledávač Bing už dnes využívá více než 100 milionů aktivních uživatelů, což je dle Mehdiho výrazný nárůst za posledních několik měsíců.

V únoru Microsoft předvedl, co Bing umí, a bylo to psaní souhrnu výsledků vyhledávání, chatování s uživateli nebo třeba odpovídání na další otázky týkající se dotazu. Pak také psaní e-mailů.

Od té doby Bing ale prošel několika aktualizacemi a těmi posledními, které společnost představila je možnost klást dotazy s obrázky, přístup k historii chatu, aby si chatbot pamatoval své vztahy s uživateli a export odpovědí do aplikace Microsoft Word.

Stejně tak si uživatelé mohou přizpůsobit i tón komunikace a styl odpovědí dle svých potřeb. Od kratších a výstižných odpovědí se mohou dostat také k delším a kreativnějším, stačí si říct.

ChatGPT zkrátka strhl veškerou vlnu pozornosti, a tak došlo opět i k obnovení soupeřivosti mezi technologickými společnostmi. Ty se nyní snaží AI implementovat do svých produktů. V čele tohoto trendu stojí OpenAI, Microsoft a Google, ale další technologické společnosti jako IBM, Amazon a Tencent na sebe nenechají dlouho čekat.

 

 

Připravila: Petra Sauerová