CoolClub pro IT odborníky

ChatGPT a Kickresume: umělá inteligence sestaví kompletní životopis

16.03.2023

Sedíte nad tvorbou svého životopisu nebo motivačního dopisu už hodiny a pořád to není ono? Chcete zaujmout a zároveň sdělit jen to podstatné? Nezoufejte, na pomoc vám přichází společnost Kickresume se svým AI řešením.

 

Novinky

 

Kickresume je slovenský start-up, který od svého založení v roce 2013, nabízí možnost vytvořit si životopis nebo motivační dopis bez nutnosti formátování textu v programech, jako je například Word od Microsoftu.

U zrodu společnosti stáli Slováci Tomáš Ondrejska a Peter Ďuriš, kteří při svém studiu na vysoké škole, postrádali jednoduchý nástroj, který by jim se sestavením životopisu na pracovní stáž pomohl. Na žádný ale nenarazili, a tak se na základě osobní zkušenosti, pustili do vývoje svého vlastního pomocníka.

Vzhledem k tomu, že se umělá inteligence stává stále podstatnější součástí lidských životů, a to ve všech sférách, včetně oblasti zaměstnání. Rozhodli se v Kickresume posunout své cíle dál a umožnit tak svým klientům, na základě vložených informací, vygenerovat potřebný text do životopisu či motivačního dopisu za použití umělé inteligence ChatGPT od OpenAI.

Novou funkci s názvem AI Writer může klient využít pro vyplnění pracovních zkušeností a AI následně vygeneruje pár bodů, které pozici stručně shrnou. Službu lze ale využít i tak, aby rovnou vygenerovala kompletní CV, stačí uvést na jakou pozici se hlásíte a potřebný text se objeví do pár sekund.

Je ale třeba dívat se na to tak, že se nejedná o sluhu, který za vás udělá veškerou práci, ale o pomocníka, který vám práci usnadní. Dle spoluzakladatele Tomáše Ondrejky, uživatelé s tvorbou životopisů stále zápasí, přestože mají k dispozici konkrétní návody. Pro tyto chvíle tu ale AI Writer je a pomůže například s první verzí, od které se pak už lehce odrazíte.

Start-up má aktuálně kolem 2,2 milionu uživatelů a dle Ondrejky, o sestavení životopisu a motivačního dopisu mají lidé stále větší zájem. Pravděpodobně i v souvislosti s aktuální nepříznivou situací, na trhu. kdy dochází k propouštění a lidé tak hledají novou práci. Proč tedy nesáhnout po pomocné ruce, která pomůže s takovým životopisem, který zaujme a vy tak získáte zaměstnání, po kterém opravdu toužíte?

 

 

Připravila: Petra Sauerová