CoolClub pro IT odborníky

Virtuální bungee jumping z Tokio Tower nabízí nevšední zážitek pro všechny milovníky adrenalinu

21.05.2021

Milujete adrenalinové zážitky, ale nechcete riskovat svůj život a máte k tomuto druhu zábavy respekt? Díky moderním technologiím si můžete tuto výzvu odškrtnout ze svého bucket listu beze strachu o svůj život.

 

Novinky

 

V Tokiu, ve spolupráci s vývojáři virtuální reality a digitální společností, vznikl virtuální bungee jumping – nevšední způsob, jak si tento zážitek užít beze strachu. Atrakce se nachází ve druhém patře Tokio Tower, která je se svou výškou přes 300 metrů druhou nejvyšší samonosnou věží v Japonsku.

Mohlo by se zdát, že je zážitek ochuzen o všechnu zábavu ze zážitku, ale opak je pravdou. Atrakce tvoří otočná konstrukce napodobující pohyb při reálném skoku a headset na virtuální realitu, díky kterému se účastník přenese do místa skoku. Konstrukce je sestrojená tak, aby se do ní účastník mohl nechat připoutat a při virtuálním skoku s ním pořadatelé konstrukci otočí, což umocňuje celý zážitek. Ve virtuální realitě účastník jde po kladině, která vyčnívá z vrcholu věže, může se rozhlédnout po městě a potom se kladina začne posouvat dopředu až k samotnému skoku.

Zážitek je skvělou kombinací pro všechny adrenalinové nadšence i strašpytly – stále je dost věrohodný a zároveň bezpečný, účastníci se nemusí bát o svůj život. Atrakce je k dispozici pouze v určitém časovém období, ale je velká šance, že díky její oblíbenosti budou vznikat další podobné atrakce po celém světě.

 

 

Připravila: Erna Březinová