CoolClub pro IT odborníky

App Store Awards vyhlásil nejlepší aplikace a hry roku 2021. Které to jsou?

10.12.2021

Apple zveřejnil seznam vítězů App Store Award 2021. Obsahuje ty nejlepší hry a aplikace pro iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV i Mac. Společnost každoročně vybírá 15 aplikací napříč kategoriemi a oceňuje ty, které uživatelům pomohly proniknout do osobních vášní, objevit tvůrčí schopnosti, spojit se s novými lidmi a zážitky a jednoduše se bavit.

 

Novinky

 

Mezi nejlepší aplikace pro rok 2021 patří Toca Life World, která byla vybrána jako aplikace roku pro iPhone. Aplikace DAZN nabízející přímý přenos sportovních utkání byla zvolena nelepší appkou pro Apple TV za rok 2021.

V případě hodinek Apple Watch získala nejvyšší ocenění aplikace Carrot Weather, zatímco v případě aplikací pro iPad si ho odnesla LumaFusion, oblíbený videoeditor pro střih a editaci videa.

Na Macu se na prvním místě umístila aplikace Craft. V oblasti her se na prvních příčkách napříč platformami umístili League of Legends. Dále se v kategorii hry umístili Wild Rift, Marvel Future Revolution, Myst, Space Marshals 3 a Fantasian. 

Nejlepší aplikace roku 2021

iPhone App: Toca Life World

iPad App: LumaFusion

Mac App: Craft

Apple TV App: DAZN

Apple Watch App: Carrot Weather

Hry

Hra na iPhone: League of Legends: Wild Rift

Hra na iPad: MARVEL Future Revolution

Hra na Mac: Myst

Hra na Apple TV: Space Marshals 3

Arkádová hra roku: Fantasian

Vítězové trendů pro rok 2021

Kromě ocenění nejlepších aplikací a her na svých zařízeních, vyhlašuje Apple také vítěze kategorie s názvem Trend of the Year. Cílem je identifikovat aplikace s trvalým pozitivním dopadem pro společnost.

Letošní vítězové této kategorie smysluplně spojovali lidi a zároveň naplňovali sociální, osobní a profesní potřeby uživatelů po celém světě. Tady je jejich seznam:

Among Us!

Bumble

Canva

EatOkra

Peanut.

Vítězné aplikace a hry byly vybrány globálním redakčním týmem App Store společnosti Apple, který kladl důraz na ocenění výjimečné kvality, inovativních technologií, kreativního designu a pozitivního kulturního dopadu. 

 


Připravila: Diana Hovorková

Foto: apple.com