CoolClub pro IT odborníky

5 šikovných nástrojů pro moderní recruitery

14.02.2022

Nábor je drahý. A to proto, že zabere neuvěřitelné množství času. Screenování životopisů, komunikace s uchazeči, plánování pohovorů – to všechno si vybere svou finanční i časovou daň.  Podívejte se, jaké nástroje vám ulehčí práci a nakopnou produktivitu na maximum.

 

HRstack

 

AmazingHiring pro rychlý nábor a správu kandidátů

Manuální hledávání talentů už je dávno pasé. Zvlášť když máte možnost sáhnout po moderních nástrojích, které udělají veškerou práci za vás. Jedním z nich je aplikace AmazingHiring, která za vás projde celý internet a najde vhodný „match“.

Každý kandidát má na platformě profil, který vzniká kombinací informací z více než 50 online zdrojů. Co to znamená? Že máte přímo před nosem naservírovaná cenná data, a to včetně kontaktu na daného člověka. Pokud se rozhodnete někoho oslovit, aplikace vám zprávu přesune do záložky „kontaktovaní kandidáti“. Díky tomu budete vědět, komu se máte ještě ozvat, kdo čeká na pohovor nebo koho jste už vyřadili. AmazingHiring tak poslouží jako super prostor pro správu uchazečů. 

 

Shrnutí výhod:

+ Ideální pro hledání technických pozic (především IT)

+ Automatizované vyhledávání s AI

+ Hledání uchazečů i na platformách Github nebo Stackoverflow

+ Možnost nastavení personalizovaných odpovědí

 

Calendly pro efektivní plánování interviews

Taky vás nebaví hrát s uchazeči ping pong při domlouvání pohovoru? Díky aplikaci Calendly už nemusíte. Jedná se o šikovný nástroj, který zrychlí a zjednoduší celý proces plánování. Stačí když si Calendly napojíte na svůj kalendář a pošlete uchazeči URL adresu. Jakmile si ji uchazeč rozklikne, uvidí přehled volných termínů a časů, z nichž si vybere ten, který mu nejvíce vyhovuje. Po potvrzení termínu vám přijde notifikace, která se automaticky propíše i do vašeho kalendáře. Není už potřeba dalších e-mailů ani hovorů.

Je to rychlé, jednoduché a maximálně pohodlné. 

 

Shrnutí výhod:

+ Tarify pro jednotlivce, malé i velké týmy 

+ Přehledné uživatelské rozhraní

+ Jednoduchost aplikace 

 

 

Boomerang pro nezahlcenou schránku

Taky se komunikaci s uchazeči používáte hlavně Gmail? Není nic horšího, než když vám schránka začne přetékat poštou. Nemusíte zoufat, Boomerang vás z této situace rychle vyseká. Jedná se o vychytávku, která vám umožní z inboxu vytáhnout zprávy s nižší relevancí a schovat si je na později.

Ve vybraný čas se pak zpráva opět objeví v inboxu jako nová a nepřečtená. Díky tomu si to vytvoříte jakýsi e-mailový seznam priorit, takže se nikdy nebude cítit zahlcení. A co víc, žalostné číslo přijatých a nikdy nezodpovězených zpráv se rázem sníží.

 

Shrnutí výhod:

+ Funguje jako plugin na Gmail

+ 30denní Free Trial

+ Jednoduché ovládání

+ Perfektní přehled v e-mailové schránce

+ Nastavení časových upomínek pro nezodpovězené zprávy

 

 

WorkBright pro hladký onboarding

Podstatnou část dne vám schramstne také administrativa při onboardingu. Pomocnou ruku v tomto případě nabízí aplikace WorkBright, která převede všechny důležité dokumenty do digitální podoby. Už žádné další papírování a hon za podpisy. Nováčci vše vyplní a podepíšou online, čímž si všichni ušetří čas i práci.

WorkBright jim umožní naskenovat osobní dokumenty (včetně pasu či občanky) pro ověření identity, a dokonce podporuje elektronické podpisy nebo podpisy prostřednictvím prstu. Pokud by se stalo, že zaměstnanec něco nevyplní nebo vyplní špatně, aplikace chybu odhalí a pošle mu upozornění. 

 

Shrnutí výhod:

+ Samoobslužný registrační portál

+ Vhodné pro všechna elektronická zařízení (smartphony, tablety, notebooky)

+ Kontrola správnosti vyplněných formulářů

+ Podpis pomocí prstu

+ Šetří přírodu

 

Survio pro kvalitní zpětnou vazbu 

Kruh náboru uzavřeme praktickou aplikací Survio, která je jedničkou ve vytváření anket či průzkumů. Proč byste měli mít zrovna tuto aplikaci? Abyste z náboru vytěžili to nejdůležitější – zpětnou vazbu. Jedině tak budete vědět, co se uchazečům líbilo a v čem máte ještě mezery. Způsob vedení náboru a komunikace má totiž stěžejní vliv na Employer Brand a celkovou reputaci firmy. Při náboru tak můžete dokonale zazářit, ale taky naprosto pohořet. V obou případech byste o tom měli vědět – a proto se vyplatí rozeslat dotazník spokojenosti.

V aplikaci Survio vytvoříte za pár minut jednoduchý průzkum, který nováčci či uchazeči po náboru vyplní. Aplikace pak odpovědi automaticky vyhodnotí a dá vám vědět, co si myslí ostatní – například prostřednictvím grafů a tabulek.

 

Shrnutí výhod:

+ Přes 100 šablon a 70 moderních designů

+ Export dotazníku do PDF

+ Statistiky a analýzy odpovědí (tabulky a grafy)

+ Dotazníky jsou určené pro všechny elektrozařízení

 

 

Připravila: Petra Pruden