CoolClub pro IT odborníky

8 nejlepších VR her, které si rozhodně nenechat ujít

20.01.2023

Máte v plánu si pořídit VR hru, ale nevíte si radu s tím, kterou vybrat? Pak jste tu správně, inspirujte se níže v mini seznamu těch, které vás okamžitě vtáhnou do svého děje a donutí vás hrát až do samého konce.

 

PlayCool

 

Ktré VR tituly vám doporučujeme? Ať už jste začátečník, nebo pokročilý, následující hry vás budou bavit!

 

Beat Saber

Vyzkoušejte uživatelsky nenáročnou, hudebně-rytmickou pohybovo-taneční hru, která dobývá prodejní žebříčky na celém světe. Čeká vás sekání kostek světelnými meči v rytmu hudby. Není to ale jen tak. Je totiž třeba sekat v určitých směrech, vyhýbat se bombám, uhýbat překážkám a rázem se z toho stává spíše fitness trénink.

 

Moss

Pomozte roztomilému myšímu hrdinovi bojovat s nepřáteli, překonávat překážky a řešit logické hádanky. To vše ve světě, který vás vtáhne a naprosto učaruje svým pohádkovým audiovizuálním zpracováním. 

 

Tetris Effect

Tetris Effect dává nový rozměr staré klasice z roku 1984. Možná se vám zdá, že na původní hře už nelze nic vylepšit, ale tato VR verze vás vyvede z omylu. Setkáte se zde totiž s nevídaným grafickým provedením, kdy synchronizace vizuálních efektů spolu s vašimi pohyby vytvoří zenově klidnou až hypnotickou atmosféru.

 

 

Astro Bot Rescue Mission

Pokud vám tato velice oblíbená VR hra připomene Maria, nebudete daleko od pravdy. Po jejím zapnutí vás obklopí velké, jasné světy a okouzlující, hyperrealistické animované bytosti. Vydejte se na pomoc roztomilému robůtkovi a staňte se tak součástí jeho dobrodružné záchranné výpravy.

 

Lone Echo

Vesmír je pro lidstvo stále zahalen tajemstvím, právě proto pravděpodobně láká davy. Využijte proto příležitosti ponořit se do napínavého průzkumu orbity Saturnu a vyzkoušejte si, jaké to je nemít tělo z masa a kostí, ale z titanu.

 

Resident Evil 7

Pro fanoušky intenzivního napětí je Resident Evil naprostou povinností. Hra vás zavede na návštěvu do hodně pofidérní rodiny Bakerových, kde nebudete muset dlouho čekat a zcela jistě vás pohltí děs a hrůza. Věřte, že některé momenty se vám dokonce nesmazatelně vryjí do paměti.

 

Superhot

Co byste řekli na to, že by čas běžel jen tehdy, když se budete hýbat i vy? Zahrajete si na akčního hrdinu kde, i když vás obklopí nepřátelé s cílem se vás zbavit, máte šanci všechny do jednoho porazit. Tato taktická střílečka vám zcela jistě zajistí zábavu a nenechá vás dlouho v klidu.

 

Keep Talking And Nobody Explodes

Hledáte skvělou VR party hru? Pak spolu s kamarády zkuste zachránit život ohrožující situaci. Vaším úkolem bude zneškodnit bombu, ke které bude mít přístup jen jeden, zatímco ostatní budou mít v rukou návod na to. V cestě vám ale bude stát složitost instrukcí a čas, který zde hraje proti vám.   

 

 

Připravila: Petra Sauerová