CoolClub pro IT odborníky

Zahrát si videohru na plátně kina? V Anglii lákají do prázdných kinosálů gamery

02.11.2021

Představte si, jak létáte jako Miles Morales po Manhattanu anebo bojujete za Kratose s Baldurem na plátně, které má v průměru 24 metrů! Každý zarytý gamer sní o tom, hrát svou oblíbenou hru na gigantické obrazovce. V Anglii přišli s nápadem, jak toto přání gamerům splnit a zároveň tak naplnit prázdný kino sál. Napadlo je pronajmout plátno v kině hráčům videoher. Bude možné si donést vlastní konzoli, nebo si ji vypůjčit přímo v kině.

 

Novinky


Covid zasáhl snad každou sféru podnikání, zábavní průmysl, konkrétně film, patří mezi ty, které to odnesly těžce. Díky tvrdému lockdownu byla kina zavřená trochu déle, než si každý z nás dokázal představit, a to si vzalo svou daň především v ekonomické sféře.

Je tedy jasné, že se kina po otevření snaží najít způsoby, jak vydělat zpět peníze po několika měsících uzavření. Jedním z řešení je, pronajmout svá ohromná plátna hráčům videoher.

Kvalita zvuku v kině je nesrovnatelná díky prostorovému zvuku Dolby Atmos. Výška plátna se pohybuje v průměru okolo 24 metrů. Pro hráče docela solidní nabídka. Cena? Pronájem kina vás za 2 hodiny (pro více jak 20 lidí), vyjde na 119 liber, což je v přepočtu cca 3 625kč/2 h. Pokud tuto cenu rozdělíte mezi 20 lidí, zaplatíte každý cca 180 korun, což je cena běžného lístku za jedno představení.

Hráči mají možnost, donést si vlastní konzoli, nebo si ji půjčit přímo v kině. Kino má pro tyto účely svůj vlastní katalog, který je plný možností od vintage kousků po nejnovější Nintendo Switch nebo PS5.

Pokud se zamyslíme nad multiplexy, mívají běžně 10 až 20 pláten, na nichž se za den promítne cca 6 filmů. Průměrné kino tak vykazuje 60-120 vysílání denně, přičemž kapacita kina je dost často poloviční. Majitelé kin tak doufají, že tato možnost bude mít pozitivní přínos na příjem kin, který je stále ochromen útokem covidu.



Připravila: Natalie Brzobohatá