CoolClub pro IT odborníky

5 slibných HR start-upů, které formují celosvětovou HR scénu

28.06.2021

Technologie formují HR scénu více než kdy dřív. Nové HR start-upy se stávají hlavní proměnnou měnící a modernizující recruitment, onboarding i zaměstnaneckou zkušenost. Pojďte nahlédnout pod pokličku úspěšných HR projektů z celé Evropy a objevit jejich pravý potenciál.

 

HRstack

 

 

Unmind pro lepší well-being zaměstnanců

Na seznamu firemních priorit se čím dál více začíná objevovat well-being zaměstnanců. Spokojení zaměstnanci jsou nejen produktivnější a efektivnější, ale také mají dobrý důvod zůstat ve firmě. Motivací firem je proto dopřát svým zaměstnancům příjemné pracovní prostředí i benefity, které skutečně ocení.

Na tuto myšlenku navazuje také start-up Unmind, který nabízí širokou škálu interaktivních kurzů zaměřených na aktivní péči o duševní zdraví. Ať už jde o zlepšení spánku, zdravé vztahy, snížení stresu nebo zvládání úzkostí, každý si zde přijde na své. Posláním Unmind je odhalit problémy s duševním zdravím a ukázat zaměstnancům možné řešení. A jak se zdá, Unmind se to daří skvěle.

 

 

TravelTime platforma pro pomoc uchazečů s výběrem práce

Když si lidé vybírají práci, velkou roli hraje lokalita nové pozice. Nikdo nechce prosedět v autě nebo MHD půl dne, zvlášť když v práci stráví dalších 8 až 12 hodin. TravelTime si důležitost tohoto požadavku uvědomuje a přichází s originálním řešením.

Díky přesným údajům z map se platforma TravelTime stává cenným analytickým nástrojem, který umožňuje uživatelům vyhledávat seznam pracovních míst dle časové dosažitelnosti (např. lokalita je vzdálená pouze 10 minut autem, 20 minut pěšky). Náborové organizace tak mohou poskytovat svým uživatelům skutečně relevantní výsledky. Žádné kilometry, jen jasně určený počet minut, který pomůže zájemcům o zaměstnání eliminovat nevhodné pracovní nabídky.

 

Intrro pro rychlejší nábor

Věděli jste, že doporučení zaměstnanců je zlatou vstupenkou pro recruitment nováčků? Nábor díky tomu může proběhnout rychleji, a navíc mají noví zaměstnanci tendenci zůstat ve firmě mnohem déle. Na tento fakt reaguje i start-up Intrro, který zprostředkovává společnostem kontakt s vhodnými uchazeči na základě doporučení stávajících zaměstnanců.

Platforma Intrro využívá strojové učení k automatickému přiřazování talentů k otevřeným pozicím, což náborářům umožňuje kontaktovat relevantní uchazeče a informovat je o otevírání nových pracovních míst. Kandidáti, kteří obdrží zprávu, mohou náboráři napřímo odpovědět a domluvit se na detailech. A výsledek? Rychlý a efektivní recruitment, který šetří čas i peníze.

 

 

PredictiveHire pro podpoření Employer Brandu

Značka zaměstnavatele (Employer Brand) je dnes důležitější více než kdy dřív. Asi 75 % uchazečů se podle reputace firmy rozhoduje o tom, zda do ní vůbec pošle svůj životopis. Velkou škodu může na této reputaci napáchat i špatně zvládnutý recruitment. Náboráři jsou zavaleni pod hordou CV a motivačních dotazů a mezitím mají plné ruce práce s domlouváním pohovorů. V důsledku toho tak často zapomenou dalším uchazečům odepsat, že si vybrali někoho jiného. Stačí málo a atraktivní image firmy začíná v očích kandidátů pomalu blednout.

Se skvělým řešením přichází software PredictiveHire s integrovanou umělou inteligencí, který nabízí funkci personalizovaných odpovědí. Ať už kandidát uspěje nebo ne, software mu pošle nejen poděkování, ale také konkrétní zpětnou vazbu s praktickými tipy. „Místo toho, abyste lidem zasílali automatické e-maily typu „Děkujeme, že jste se přihlásili“, máte možnost poslat každému jednotlivému kandidátovi osobní zpětnou vazbu během několika minut od podání žádosti,“ uvádí výhody softwaru generální ředitelka Barbara Hyman.

 

TalentWunder pro efektivní talent akvizici

Hledání těch správných talentů už nemusí být taková dřina. Proč nenechat administrativu a stereotypní úkoly na digitální aplikaci? Jako skvělý pomocník se ukázal německý start-up TalentWunder, který vyvinul speciální AI platformu určenou na talent akvizici. TalentWunder zvládá analyzovat data z různých zdrojů a dokáže vypracovat přehled vhodných uchazečů na základě zadaných klíčových slov a požadavků.

Platforma rovněž slouží pro správu náborových procesů, která je dostupná napříč všemi odděleními společnosti. Díky tomu se stává talent akvizice i celý nábor přehlednější a transparentnější. Není divu, že tento berlínský start-up si vysloužil řadu ocenění, a to včetně Digital Leader Award 2019 nebo Digital Champions Award 2018.

 

 

Připravila: Petra Pruden