CoolClub pro IT odborníky

Chytré hodinky v roce 2024: Záchrana před utonutím i detekce pádu

Magazín
S čím vším vám dnes mohou pomoci chytré hodinky? Kromě telefonování, bezkontaktní platby či navigace vám umí zachránit i život. Jak?

Novinky 

Kyberzločinci útočí na Google Play: Tyto VPN aplikace jsou past

V obchodě Google Play se rozjela hrozba! Skupina podvodných aplikací, které se tváří jako VPN služby, ve skutečnosti mění váš telefon na nástroj pro nelegální aktivity kyberzločinců. Víme, kterým aplikacím se vyhnout.

Přesnější, rychlejší a levnější: Google má předpověď počasí s AI

Google minulý týden představil nástroj SEEDS, který s pomocí umělé inteligence slibuje zpřesnit a zrychlit předpovědi, a to za zlomek ceny.

Chytré hodinky bez displeje? NoWatch bojují proti stresu

Bizár nebo fascinující řešení? Inteligentní designové hodinky, kterým chybí jeden malý detail, displej. NoWatch představují řešení, které si poradí s fenoménem stresující, zrychlené doby.

Magazín 

Chytré hodinky v roce 2024: Záchrana před utonutím i detekce pádu

S čím vším vám dnes mohou pomoci chytré hodinky? Kromě telefonování, bezkontaktní platby či navigace vám umí zachránit i život. Jak?

Hackeři se už umí dostat do jakýchkoliv hotelových dveří na světě

Každý rok se v Las Vegas konají hackerské konference Black Hat a Defcon, kde se tisíce bezpečnostních výzkumníků snaží hacknout cokoli, co jim přijde do cesty. Třeba váš hotelový pokoj.

Schválený zákon EU o umělé inteligenci: Čím konkrétně vás chrání?

Evropský parlament razantním krokem schválil tzv. AI Act, revoluční legislativu regulující umělou inteligenci. Zákon má za cíl zajistit bezpečnost a soulad s lidskými právy v tomto dynamicky se rozvíjejícím oboru, aniž by bránil inovacím.

CoolMovie 

Novinky na streamovacích platformách: Sci-fi, akce a návrat X-Menů

Ať už vás láká sci-fi od tvůrců Hry o trůny, napínavý true-crime o New Yorku, nebo návrat do světa X-Menů, z aktuální nabídky streamovacích služeb si vybere každý.

Duna 2 trhá rekordy, ani v Česku nemá konkurenci

Očekávané pokračování sci-fi filmu Duna z roku 2021 slaví nevídaný úspěch. Snímek se vyšplhal na příčky i před loňskou Barbie či Oppenheimera a stává se největším hitem letošního roku.

Akční nářez, Boy Kills World, dorazí v dubnu

Fanoušci akčních filmů, zbystřete. Jeden z nejočekávanějších akčních snímků roku, Boy Kills World, má konečně oficiální premiéru. Do amerických kin vtrhne 26. dubna, strhující trailer už je k mání pro všechny.

PlayCool 

Cestu českých videoher dokumentuje seriál Game Story

Zajímá vás vývoj českého herního světa až do dnešní podoby? Game Story slibuje nezapomenutelný a strhující zážitek. Dokumentární seriál tď najdete na iVysílání České televize.

Helldivers 2: Šílená, těžká a neskutečně zábavná kooperativní herní pecka

Toužíte po epické herní zábavě s přáteli? Pak vsaďte na Helldivers 2: Hru, která vás vtáhne svou zběsilou akcí i humorem plným satiry.

Tohle si nesmíte nechat ujít, PlayStation 5 Pro dorazí ještě letos

Gaming masteři moc dobře ví, že se v roce 2024 mohou těšit na nástupce Nintendo Switch. Nyní ale vyplouvá na povrch, že se chystá letošní uvedení i neméně očekávaného PlayStationu 5 Pro.

Nejnovější pozice www.CoolJobs.eu


Dominik Dzurňák
Sourcing Manager

Security Expert

Hledám kandidáta se zkušenostmi v IT bezpečnosti a znalostí Azure na pozici Security Expert. Podpoříte a budete poskytovat rady projektovým lídrům v implementaci potřebné produktové bezpečnosti. Mezi vaše činnosti bude patřit provádění bezpečnostních testů, sledování bezpečnosti komponent třetích stran a vydávání bezpečnostní dokumentace. Čeká na vás skvělý tým s přístupem k Microsoft Enterprise Skills Initiative pro váš profesní vývoj. Vyžaduje se minimálně 5+ let praxe v softwarovém vývoji, 2+ roky jako Security Expert v Azure a univerzitní vzdělání. Přijímáte výzvu? Pak se mi neváhejte ozvat.

Denis Tancoš
Sourcing Manager

Test Manager

Hľadám skúseného Test Managera so silným analytickým myslením. Cieľom je migrácia dát do mobilnej aplikácie a integrácia projektových riešení. V rámci toho budete mať na starosti riadenie tímu testerov, tvorbu testovacích stratégií a komunikáciu s externými dodávateľmi. Minimálne 5 rokov skúseností v testovacom manažmente, znalosť bankového prostredia a schopnosť viesť performance testy sú povinné, rovnako ako znalosť Jira a aspoň B1 úroveň angličtiny. Bonusom je technologické pozadie a skúsenosti s cloudovým a TB prostredím. Ak to znie ako výzva pre vás, pošlite mi svoje CV.

Roman Lendel
Sourcing Manager

Kotlin Developer

Chcete sa zapojiť do vývoja platformy v investičnej a finančnej oblasti? Máte skúsenosti s jazykmi Kotlin, Java a Spring Boot? Ovládate AWS a hovoríte anglicky na úrovni C1? Mám pre vás perfektnú príležitosť pracovať ako Kotlin Developer. Na tejto pozícii budete zodpovední za vývoj vlastných riešení, konfiguračné úlohy aj opravu chýb. Váš životopis zažiari, ak máte skúsenosti s Docker, Terraform, cloud infrastructure, Python a GraphQL. Vidíte sa v tejto pozícii? Potom neváhajte a prihláste sa ešte dnes.

Anastasiia Dmytryshyna
Sourcing Manager

OpenShift Engineer

Hledám zkušeného Openshift Engineera. Pokud máte zkušenosti se správou a provozem platformy OpenShift, umíte pracovat v Linuxovém prostředí a jste samostatný, organizovaný a analytický, pak hledám právě vás. Očekává se také pro-klientský přístup a dobrý přehled o IT a IS technologiích. Angličtina na úrovni umožňující čtení technických dokumentů je nutností. Přidejte se k týmu a podílejte se na provozu, údržbě a nasazení nových technologií na platformě OpenShift.

Tereza Vanečková
Sourcing Manager

Operations Engineer

Pridajte sa k tímu ako Operations Engineer. V rámci zaujímavého projektu budete riešiť incidenty, robiť analýzy ukazovateľov, štatistík a preventívnu údržbu. Čaká na vás tiež vykonávanie akceptácie s dodávateľom, technická podpora Lab testov a support inžiniera pri náročných operáciách. Hľadám niekoho s vedomosťami o MPLS sieťach, CISCO - ASR, NCS, ako aj s skúsenosťou s Infinera 8600 portfóliom, Transcend Chorus NMS, NEC UNMS NMS a Cisco NSO. Musíte mať vedomosti o Ethernet (switching), TCP/IP networking, GSM, UMTS, LTE, 5G a znalosť routing a komunikačných protokolov. Anglický jazyk na úrovni B2 je požadovaný. Neváhajte a prihláste sa ešte dnes.

Evgeniy Kruk
Sourcing Manager

Penetration Tester

Hledám experta na penetrační testování webových aplikací. Pokud jsou pro vás pojmy jako SQL injection, cross-site scripting (XSS) nebo OWASP ZAP denním chlebem, pak jste ideální kandidát. Budete zkoumat ochranu dat, provádět automatizované i ruční skeny zranitelností a poskytovat doporučení pro zlepšení bezpečnosti. Důležité jsou vaše zkušenosti a dovednosti v programování v Pythonu a JavaScriptu, a schopnost efektivně komunikovat a dokumentovat svoji práci. Certifikace v oblasti kybernetické bezpečnosti je velké plus. Připojte se a pomozte udělat web bezpečnějším místem.

Martin Brigadoi
Sourcing Manager

IT Analyst

Připojte se jako IT analytik a pomozte formovat koncepce softwarových aplikací. Hledám někoho, kdo sbírá požadavky pro design a navrhuje strukturu rozhraní, kdo tvoří datové a objektové struktury, zajišťuje zpracování diagramů aplikací a je připraven připravit podklady pro testovací scénáře. Budete spolupracovat s týmem a zadavateli, proto vyžaduji kandidáta, který má silné analytické a komunikační dovednosti a zkušenosti s Enterprise Architectem a MS Visio. Zkušenosti s nástroji a programovacími jazyky jako Aure DevOps, Gitlab, Git, SWQ, AWS nebo Postman jsou vítány.

Petr Žaba
Sourcing Manager

Service Owner

Přidejte se k týmu jako Service Owner a využijte příležitosti podílet se na podpoře aplikací pro zajištěné úvěry. Budete řešit incidenty, spravovat konfigurace, monitorovat vývoj a organizovat nasazování nových verzí, to vše ve spolupráci s vývojovým týmem. Hledám někoho, kdo ovládá Linux, základy SQL a GIT/Git HUB/BitBucket. Pokud máte zkušenosti s vytvářením automatizace CI/CD pipeline v Github/TeamCity, Jenkins a angličtinu na úrovni B1, jste ideální kandidát. Nezmeškejte tuto skvělou příležitost. Přihlaste se ještě dnes.

Daniel Macík
Sourcing Manager

Configuration Manager

Jako Configuration Manager budete zodpovídat za přípravu referenčních images pro různé typy HW, za komplexní nastavení operačního systému Windows 10/11, budete nastavovat lokální bezpečnostní politiku (GPO) a WIN registry dle požadavků a taky na vás bude konfigurace uživatelských profilů s rozdílným nastavením GPO a konfigurace nástroje AppLocker. Měli byste mít praktické zkušenosti s přípravou referenčního image pro různé typy HW pracovních stanic, pokročilou znalost operačních systémů Windows 10/11, orientaci v zabezpečení Windows a problematice aktualizací a také znalost skriptovacího jazyku PowerShell.