CoolClub pro IT odborníky

"RPO je prodloužená ruka HR. Baví mě edukace v recruitmentu a pomáhat společnostem hledat nové kapacity," říká Kateřina Novotná, RPO Konzultant Hire Heroes

21.03.2023

Dalším hostem podcastu HeRoes Talk byla Kateřina Novotná, RPO Konzultant společnosti Hire Heroes. Co je to RPO, s čím pomáhá a proč o této službě uvažovat? Mimo jiné se také dozvíte, jak důležitou roli hraje digitalizace. Na jakou formu obsahu dnes nejvíce sází? A jaké nástroje pro sourcing se nejvíce osvědčily? A je důležité, aby se tým, do kterého kandidát nastupuje, účastnil finálních kol pohovoru? Dozvíte se v aktuálním, 7. díle podcastu.

 

Podcast

HeRoes Talk

 

Kateřina Novotná se v oblasti HR a Recruitmentu pohybuje více než 10 let. Začínala v agentuře, v níž se zaměřovala primárně na hledání IT odborníků. Po nějaké době hledala změnu a chtěla svou současnou pozici obohatit. Ruku v ruce s novými trendy a požadavky trhu se zaměřila na v Česku poměrně novou oblast RPO, která jí dává obrovský smysl. Baví ji sdílet rady a pomáhat ostatním, proto byla RPO jasná volba. 

S Vilémem a Richardem se v 7. epizodě HeRoes Talk věnují procesu náboru u klienta a jak ho posunout na vyšší level. RPO je dnes na vzestupu a začíná ho využívat čím dál více firem. Jaké jsou jeho hlavní výhody? Dozvíte se také, jaké digitální nástroje jsou pro hiring nejlepší, a jak si udržet své zaměstnance. 

Jak dlouho by měl trvat samotný nábor? Podle Kateřiny Novotné by měl být co nejrychlejší a trvat maximálně jeden měsíc. Při dlouhém rozhodování totiž hrozí, že přijdete o kvalitního kandidáta, kterých je dnes na trhu málo. 

Nezapomeňte ladit jednu z podcastových platforem, na které je v tuto chvíli HeRoes Talk připraven k poslechu: