CoolClub pro IT odborníky

8 opravdu strašných aplikací, které raději neměly vzniknout

24.10.2022

Jsou aplikace, které používáme denně a nedáme na ně dopustit. Bohužel ale existují i takové, které jsou děsivé už jen tím, že je někdo vymyslel a naprogramoval. Co dělají? A proč je rozhodně nebudete chtít používat?

 

Magazín

 

Vývojáři aplikací se čas od času nechají unést a vymyslí perlu, která však spadne do šuplíčku "bizár". Podívali jsme se na aplikace, které rozhodně nebudete chtít zvykoušet!

 

Peeple

Pokud se vám líbila epizoda Nosedive ze seriálu Black Mirror a s ní spjatá myšlenka udělovat hodnocení lidem ve vašem okolí, tak přesně pro vás by byla aplikace Peeple. V této aplikaci jste totiž mohli zanechávat doporučení pro jiné lidi na základě svých profesních, osobních i romantických vztahů stejně tak, jako hodnotíte jídlo restauraci. 

Aplikace se setkala s kritikou, kdy se poukazovalo na to, že zprostředkovává kyberšikanu, proto si ji dnes už nestáhnete.

 

Die With Me

Tato aplikace se spustí pouze v okamžiku, kdy vašemu telefonu zbývá posledních 5 % baterky, než se vybije úplně. Po spuštění aplikace "v temném čase" můžete chatovat s náhodnými lidmi, kteří jsou na tom stejně a sdílet s nimi útrapy vybíjející baterie. Původní záměr sice bylo vytvoření seznamky, kde se budou domlouvat schůzky tak rychle, aby se stihly naplánovat, než se telefon vybije, realita však dopadla jinak. 

Die With Me najdete dostupnou na iOS i Android zařízení za symbolický poplatek 19 korun.

 

iAmAMan

Představa muže, který kontroluje, kdy má jeho přítelkyně své dny, je poněkud bizarní. Pokud na to má aplikaci ve svém telefonu, je to i trošku děsivé. Existuje jen málo důvodů, proč by se tato aplikace nepoužívala jako invazivní nástroj. Například, když spolu pár plánuje společnou rodinu.

Aplikace umožňuje založit profil své přítelkyni a sledovat, v jaké fázi je zrovna její menstruační cyklus. Ale proč troškařit? Pokud máte přítelkyně třeba čtyři, není problém! Profil lze založit každé z nich, a navíc je opatřit i zvláštním heslem!

Asi není překvapení, že ani tuto aplikaci už ale v dnešní době k dispozici nenajdete.

 

 

 

Pocket Heat

Myšlenka mít k dispozici mini topení po kapsách se asi líbí každému. Hlavně v zimním období. Vývojáři tedy přišli s aplikací Pocket Heat, díky níž bylo možné místo samozahřívacích polštářků použít svůj mobil. Tedy alespoň do doby, než Apple nezažádal a smazání této aplikace z trhu.

Ptáte se, jak to fungovalo? Aplikace jednoduše spustila procesy, které váš iPhone dokázaly dostat do nadměrné zátěže a spotřebovat 100 % baterie. Telefon tak sice chvíli hřál, ale ničil se on i jeho baterie.

 

RunPee

Dlouhý film v kině a velká cola, to nezní úplně snadně... Pokud máte v kině strach odejít na toaletu, abyste na pltáně o nic zásadního nepřišli, pak přesně pro vás je aplikace RunPee! Řekne vám totiž, v jaký moment je nejlepší chvíle odejít tak, ať o nic nepřijdete. Během doby na záchodě můžete zároveň číst přehled toho, co se děje. RunPee vás taky informuje, jestli je ve filmu scéna po titulcích či nikoli.

Překvapením je, že tato aplikace má své fanoušky, kteří ji hodnotí pozitivně. V App Store dosahuje hodnocení 4,5 z 5!

 

 

I am Rich

Důležité hned na začátek: tato aplikace vás vyšla zhruba na 17 000 Kč. A to byl celý její princip.

Nic víc, jen lidem ukázat, že na to máte! Naštěstí byla z App Store odstraněna hned další den od spuštění.

 

Aplikace simulující zvuk holícího strojku

Tato aplikace zažívala svůj boom někdy v roce 2012, kdy ji měl ve svém mobilu snad každý. Spolehlivě jste s ní vyprankovali každého v okolí. A to (ne)myslím smrtelně vážně. Ačkoli se moderní aplikace o moc posunuly, tak na App Store stále najdete velké množství variant holicích strojků. Stačí si jen vybrat a hororové prankování může začít!

 

Binky

Tato aplikace je velmi snadná. Funguje na stejném principu jako oblíbený Tinder, takže pouze swipujete doleva nebo doprava podle toho, jak se vám líbí, co vidíte. V případě Binki se jedná o zcela náhodné obrázky. Knedlík, hrob, kalhoty, golfové hole, skleněné kuličky... zkrátka vše, co vás napadne. Příspěvky můžete komentovat a sdílet. Aplikace má taky funkci re-bink, která ale vůbec nic nedělá.

 Aplikace je stále volně ke stažení pro iOS i Android.

 

 

Připravila: Karolína Farná