CoolClub pro IT odborníky

Mercedes-Benz přichází s novým řešením pro moderní práci: „car office“

22.03.2023

V poslední době se stále více mluví o home office, tedy práci z domova, co ale takový „car office“? Mercedes-Benz přichází se svým řešením.

 

Novinky

 

Průměrná vzdálenost, která české zaměstnance dělí od jejich pracoviště, činí cca 18 kilometrů, přičemž pokud dojíždějí autem, stojí je to zhruba 40 minut času stráveného každý den za volantem, pouze na cestě do práce a zpět. Odpověď na otázku, která vás právě napadla je, ano, tento čas by se skutečně dal využít mnohem efektivněji a produktivněji.

Ať už by šlo o zodpovězení emailů či sfouknutí meetingu s kolegou prostřednictvím videohovoru. V případě, že ale sedíte za volantem a nemáte k ruce osobního řidiče, jedná se o skutečně nebezpečný výkon povolání.

Společnost Mercedes-Benz ale tato myšlenka nadchla a rozhodli se ji uvést do praxe. Proto se vrhli do proměny interiéru vozů třídy E na malou mobilní kancelář. Předpokládá se, že třída E bude i nadále patřit mezi oblíbence manažerů, kterým tyto funkce budou jistě hrát do karet.

Mimoto Mercedes vozy třídy E nabídne také v elektrifikované verzi a s celou řadou špičkových technologií, které budou vycházet vstříc právě práci přímo z vozu.

Na tento svůj projekt spojili síly se společností Cisco, která nabízí Webex, videokonferenční software, jehož aplikace půjdou stáhnout přímo na displej informačního panelu. Ty jsou mimo jiné vybaveny moderními nástroji, které umožní nejen bezpečnou, ale také pohodlnou práci z auta.

To vše díky tomu, že veškeré nástroje budou k dispozici pouze ve formě audio s prý doposud nejlepším možným potlačením okolních ruchů. Širší paletu nástrojů bude moci řidič využívat ale pouze tehdy, když zastaví.

Car office tak poskytne řidičům více svobody při řízení, možnost využít moderní technologie pro práci a zároveň efektivní využití času. Mercedes-Benz, přední výrobce automobilů, věří, že tento nový nápad přiláká pozornost širokého spektra spotřebitelů.

 

 

Připravila: Petra Sauerová

Foto: mercedes-benz.com