CoolClub pro IT odborníky

Virtuální asistentka Amazonu Alexa dostala hlas Santa Clause

20.12.2021

S novou sezónou Amazon právě představil další nový hlas pro Alexu. Zatímco na začátku roku společnost přidala několik hlasů celebrit, tento nový hlas je nejznámější ze všech. Funkci lze zapnout pomocí pokynu „Alexo, aktivuj Santu“ a vánoční atmosféra je tu jako mávnutím kouzelného proutku.

 

Novinky

 

Po aktivaci zařízení příkazem můžeme požádat asistenta, aby zpíval písničky, vyprávěl vtipy a různé příběhy. To vše s vánočním nádechem pomocí hlasu Santa Clause.

Virtuální asistent také reaguje na příkazy Alexy, jako je například nastavování časovačů, přehrávání hudby nebo pokyny ohledně chytré domácnosti a s tím souvisejících zařízení.

 

 

Alexa je také připravena odpovídat na spoustu vánočních dotazů. Děti se mohou zeptat, jestli byly hodné a dostanou dárky pod stromeček, nebo jestli zlobily a bude na ně čekat kopec uhlí.

Amazon svou Alexu vybavuje spoustou nových hlasů, uživatelé si mohou vybrat například z hlasů svých oblíbených celebrit. Santa Claus je ale na rozdíl od nich k dispozici ke stažení zcela zdarma pro uživatele ve Spojených státech a UK na oficiálních stránkách Amazonu.

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: Amazon; redakce