CoolClub pro IT odborníky

8 nejlepších aplikací pro pohodlné kempování

20.05.2024

Inspirujte se TOP aplikacemi, které vám pomohou najít ideální kemp, stellplatz nebo jiná zajímavá místa po celé Evropě.

 

Magazín

 

Postavit stan nebo obytný vůz zkrátka nejde kdekoliv si usmyslíte. S tím vám ale dnes již snadno pomohou chytré aplikace,  které vám na cestách budou skvělým pomocníkem. Užijte si dobrodružství na cestách bez starostí a vyberte si některé z námi doporučovaných aplikací na kempování. Nespoléhejte se přitom jen na jednu z nich, každá má nějaké své "know how", které vám dohromady ušetří spoustu starostí.

 

Proč používat více aplikací?

Vybrat si jednu aplikaci je možná nejjednodušší, ale bohužel zatím žádná aplikace není dokonalá pro všechny země a situace. Některé aplikace se zaměřují na kempy, jiné na stellplatzy a další na divoké kempování. Navíc se může stát, že když něco nutně potřebujete najít, zrovna se to aplikaci nepodaří otevřít. Proto je vhodné mít po ruce více možností.

 

 

TOP camping aplikace

Motorhome Parkings

Aplikace je perfektní pro hledání místa k zaparkování svého obytného vozu, a to kdekoliv na světě. A navíc poskytuje i informace o tom, kde naleznete místa pro vypuštění odpadní vody nebo WC a načerpání čerstvé. Stejně tak vám ale nabídne i místa, kde lze rozbalit i jen stan. Aplikace je ke stažení a registraci zcela zdarma, jen přístup k off-line verzi s podrobnými mapami dostanete až za poplatek.

 

Park4Night

Další skvělá aplikace s velkým výběrem kempů, stellplatzů a dalších míst, kde si můžete jen odpočinout, uspořádat piknik nebo zažít kouzlo off – roadových míst. Park4Night navíc umožňuje importovat POI do navigací Garmin, TomTom a iGo. Nabízí také off-line verzi map s možností jejich uložení ale za poplatek.

 

 

Stellplatz

Původně se aplikace výhradně specializovala na Skandinávii, při poslední aktualizaci ale přidala i Německo a Holandsko. A zobrazuje veškerá místa, kde lze parkovat, přespávat nebo kempovat, a navíc je plně off-line a zdarma.

Pravdou ale je, že uživatelé objevili i lokace s oficiálními kempy, které ve Stellplatz k dohledání nejsou. Na druhou stranu velké plus Norka a Švédska je možnost volně parkovat, přespávat a kempovat (bez rozdělávání ohně) i na soukromých pozemcích. Hovoří o tom zákon, který shrnuje, že pokud nerušíte vlastníka ani jeho hospodářská zvířata, máte zelenou. Obecně se tedy doporučuje dodržovat alespoň vzdálenost 300 m od jakéhokoliv stavení.

 

Camping Info

Camping Info je aplikace s největší databází kempů v Evropě a dle poslední aktualizace můžete nově mapy v aplikaci používat i v off-line režimu. Tento pomocník je až neuvěřitelný pro své vyhledávání filtrací dle jednotlivých zemí, teritorií nebo dokonce výřezu mapy s nastavením i mnoha dalších priorit.

 

Bonusové tipy:

Google Earth: Naplánujte si cestu a zaznamenejte zajímavá místa v Google Earth. Záznam cesty pak importujte do mobilní aplikace a mějte po ruce všechny důležité informace i offline.

Here WeGo: Stáhněte si bezplatnou navigační aplikaci pro pěší, cyklisty, řidiče i cestovatele MHD, která usnadňuje nalezení cesty a objevování nových míst.

Mapy.cz: Tato legendární aplikace nabízí skvělé turistické trasy a offline mapy pro celou ČR i zahraničí. Ideální pro pěší turistiku a výlety do přírody.

Geocaching: Spojte kempování s hledačkou pokladů! Geocaching je zábavná aktivita pro celou rodinu, která vám pomůže objevovat nová a zajímavá místa v okolí.

 

 

Připravila: Petra Sauerová