CoolClub pro IT odborníky

6 děsivých her, které si zahrát na Halloween

31.10.2022

Blíží se Halloween a pokud stále nemáte tu správnou náladu, zkuste si zahrát některou z temných her. Nejen, že vás zaručeně zabaví, ale také vás naladí na tu správnou strašidelnou atmosféru. Které hry by vám neměly uniknout?

 

PlayCool

 

Until Dawn

V této hře jste strůjci jejího průběhu. Podle toho, jaká děláte v průběhu hry rozhodnutí se odvíjí průběh hr i její konec. Postupně hrajete za každého z osmi přátel, kteří společně odjeli na chatu v Blackwood Mountain. Hlavním cílem je, aby všichni přežili až do rozbřesku. V tom vám pomáhají totemy, které ukazují střípky toho, co se s danou postavou může stát, když se rozhodnete špatně.

Ve hře se objevují známé tváře jako Rami Malek a Hayden Panettiere.

 

The Quarry

Stejně jako v Until Dawn, i tady jste hlavními hybateli osudu hlavních hrdinů, kteří můžou v průběhu hry zemřít. Postupně ovládáte každého z devíti vedoucích tábora. Ti musí přežít svou poslední noc v Hackett Quarry. Ohrožují je hlavně nadpřirozené bytosti, nepřátelští místní obyvatelé a vaše rozhodnutí v průběhu hry.

Herní čas je kolem deseti hodin, avšak brzká smrt postav ho může značně zkrátit. Hra je rozdělena do kapitol. Místo totemů, jako tomu bylo v Until Dawn, sbíráte tarotové karty.

 

 

Amnesia: Pád do temnoty

Jak napovídá název, je tato hra situovaná do velmi temných oblastí. Proto se doporučuje ji hrát hlavně v noci, což zaručuje opravdu děsivou zábavu. V rámci dějové linky, kdy v kůži Daniela procházíte temným hradem, objevujete jeho zapomenuté vzpomínky.

 

Outlast

Outlast je hororová survival hra vydaná studiem Red Barrels. Jste v roli investigativního novináře Milese Upshura, který se rozhodne udělat reportáž o bývalé psychiatrické léčebně Mount Massive Asylum v Coloradu. V průběhy hry se snažíte samozřejmě zůstat na živu a zaznamenávat vše na kameru. Na každém rohu číhá nebezpečí v podobě pacientů, kteří vás celou hru pronásledují.

 

 

Dead by Daylight: The Halloween Chapter

The Halloween DLC je rozšířením pro hru Dead by Daylight. Seznámíte se se zabijákem filmové série Halloween Michaelem Myersem. Esencí zla. Spolu s Laurie Strode budete bojovat o život v jejím rodném městě Haddonfield, který po tom, co se odehraje, už nikdy nebude stejný.

 

Oxide room 104

Příběh této hry se odehrává ve starém motelu, kdy vaši postavu unesl a uvěznil šílený Doktor. Po tom, co se probudíte nazí ve vaně bez vzpomínek na to, jak jste se tam dostali, se pokoušíte utéct. Během toho se samozřejmě ještě snažíte vyhnout stvůrám, které vás chtějí minimálně zmrzačit. Váš postup hrou určuje to, jak vaše postava dopadne. Ne vždy je to šťastný konec.

 

Tip! Hororová adventura The Medium vás vyděsí. Čím? Plytkou hratelností

 

 

Připravila: Karolína Farná

Foto: redbarrelsgames