CoolClub pro IT odborníky

Nové platformy na sledování filmů a seriálů: Apple TV, Disney Plus, HBO Max a Peacock

07.01.2020

Svět streamovacích platforem letos do rodiny přivítal nové přírůstky, o kterých by každý milovník filmů a seriálů měl jistě vědět. V listopadu tohoto roku byla například vypuštěna zbrusu nová Apple TV+ a dlouho očekávaná Disney Plus. Zmínka bude i o budoucích platformách jako je HBO Max a DC Universe, které na trhu přistanou na jaře 2020.

 

CoolMovie

 

Až do nedávné doby neměli giganti Netflix a HBO v cestě v podstatě žádnou reálnou konkurenci. Nyní se však situace na trhu začíná přiostřovat, protože na obzoru se v listopadu 2019 objevily nové TV kanály. Řeč je zejména o zbrusu nových platformách Disney + a Apple Tv +, které lákají na svůj originální obsah a čerstvou nabídku nových seriálů a filmů. Do toho se přidávají ještě další platformy, jejichž zveřejnění se plánuje na jaře roku 2020. Co od těchto kanálů můžeme očekávat a v čem se liší od konkurence?

 

Apple TV Plus

Milovníci Apple se konečně dočkali! Prvního listopadu byla po dlouhém čekání spuštěna exkluzivní Apple TV+, jež nabízí veškerý svůj obsah ve vysokém 4K rozlišení. Majitelé Apple produktů si mohou užít službu Apple TV+ až na 12 měsíců zcela zdarma, zatímco ti ostatní si připlatí sympatických 139 korun měsíčně.

Od počátku svého spuštění nabízela Apple TV+ osm základních seriálů. Patřily mezi ně: See, The Morning Show, Dickinson, Ghostwriter, Snoopy in Space, Helpsters a The Elephant Queen. Přestože byly pořady hodnoceny pozitivně, uživatelům se nezamlouval malý výběr, který konkurence může jednoduše převálcovat. Apple TV+ na tuto kritiku pak zareagovala přidáním několika dalších filmů a seriálů, a to včetně Oprah’s Book, Truth Be nebo Told Servant, které se na platformě objevily na konci listopadu a začátku prosince.

Co se týče výhod Apple TV+, pozoruhodná je zejména nabídka jazyků, ve kterých můžete sledovat nabízené pořady – obsah této platformy je totiž dostupný v téměř 40 jazycích včetně českého. Uživatelům Apple TV+ se líbí také fakt, že všechny seriály a filmy mohou bez jakýchkoliv limitů sdílet až s pěti dalšími uživateli.

Pokud vás zajímá, kde můžete filmy a seriály volně přehrávat, podívejte se na tento odkaz, kde najdete všechna podporovaná zařízení.

 

 

Disney Plus

Mezi další konkurenty na trhu se řadí i Disney +, který byl ve Spojených Státech spuštěn už 12. listopadu. Za své služby si účtuje přibližně 160 korun měsíčně, což je více než výše zmíněná Apple TV+, ale zase méně než měsíční předplatné na Netflixu.

Platforma Disney Plus tentokrát obsahuje speciální sekce zahrnujcí Disney, Pixar, Marvel, Star Wars a National Geographic. V rámci těchto kategorií si uživatelé mohou vytvořit až sedm individuálních profilů pro děti či dospělé, kde může každý z uživatelů vidět svůj preferovaný obsah. Disney Plus má také režim pro děti, který zahrnuje rodičovskou kontrolu, která má zabránit dětem v prohlížení nevhodného obsahu.

Mezi očekávané hity patří hraný seriál ze světa Star Wars, The Mandalorian, nová řada Klonových válek, desetidílný seriál High School Musical: The Musical: The Series, nová verze Lady Lady & The Tramp a mnoho dalších. Na konci prvního roku provozu by Disney+ měla nabízet více než 500 filmů a 7500 seriálových epizod.

I u této platformy se můžete těšit na obsah bez reklam, offline sledování filmů i vysoké rozlišení 4K. Disney Plus navíc podporuje streamování až pro 10 zařízení najednou, což dává jeho uživatelům maximální volnost při sledování. Jeden účet Apple TV Plus zároveň může používat až šest osob najednou.

 

HBO Max

Streamovací platforma HBO pro milovníky filmů a seriálů není nic nového. Nyní se však na obzoru rýsuje další kanál, který na služby HBO plynule navazuje. Řeč je o platformě HBO Max, která bude pro uživatele dostupná již v květnu 2020. Za své služby si pak bude měsíčně účtovat 15 dolarů, což v přepočtu na české koruny vychází asi na 350 korun.

Přestože se cena pohybuje o něco výše než u konkurence, HBO na oplátku nabízí více než jakýkoliv jiný kanál. Hned při spuštění své diváky ohromí více než 10 000 hodinami obsahu zahrnující ty nejvíce atraktivní pořady všech dob. Jak je to možné? HBO Max má v plánu nejen využít stoletý archiv společnosti Warner Bros, New Line Cinema a HBO, ale také svým divákům představí zbrusu nové filmy a seriály včetně fantasy série The House of Dragons, která má předcházet slavným Hrám o trůny. Kromě toho si HBO Max zakoupí i licenci na pořady třetích stran, které zdostupní například seriál Přátelé, South Park, Looney Tunes, The Fresh Prince a spoustu dalších.

 

Peacock

Na závěr tu máme poslední novinkovou streamovací platformu, která odstartuje již v dubnu 2020 a ponese jméno Peacock. A protože se jedná se o službu televize NBC Universal (která má od 50. letech v logu páva), název Peacock by u nové platformy nemohl být trefnější!

Co se týče připraveného programu, ihned po spuštění se diváci mohou těšit na 15 000 hodin dostupného filmového a seriálového obsahu. Peacock bude totiž nejen domovem pořadů od NBCUniversal, také od společnosti Universal Pictures, Dreamworks Animation nebo Focus Features. Stejně jako další platformy i Peacock nabídne řadu nových filmů, které uvidí diváci exkluzivně jen na této platformě.

Přestože NBC stále neodhalila cenu předplatného, z předchozích reportů se dozvídáme, že na Peacock budou dostupné dva hlavní tarify. Jeden z nich bude úplně zdarma, nicméně filmy a seriály budou přerušované reklamou. Placený tarif bude samozřejmě bez reklam a předpokládá se, že jeho cenová relace se bude pohybovat mezi 7-10 dolary měsíčně.

Jestli patříte mezi fanoušky Netflixu a poohlížíte se po dalších streamovacích platformách, pak zde máte skvělý přehled toho, co si k Netflixu můžete přidat. Každý z výše zmíněných kanálů se bude pyšnit úplně novou a originální tvorbou, což pro jejich předplatitele znamená nové zážitky a skvělou filmovou či seriálovou zkušenost.



Připravila: Petra Pruden