CoolClub pro IT odborníky

Valentýnské rady a rekordy: Nechte se inspirovat romantickými gesty

14.02.2023

Na Den svatého Valentýna všude lítají přáníčka, polibky, kupují se květy, připravují se slavnostní večeře, pojídají se jahody v čokoládě a popíjí se šampaňské. Jak napsat originální Valentýnku? S umělou inteligencí! A večer můžete zazářit třeba tím, jaký přehled budete mít o těch nejromantičtějších světových rekordech.

 

Magazín

 

Originální Valentýnka

Je Valentýn, pokud chcete svou polovičku potěšit valentýnským přáníčkem, ale nevíte, co do něj napsat - zkuste umělou inteligenci! Chcete-li si dát opravdu záležet, zadejte příkaz například na platformě openai.com. Aby byl text opravdu vymazlený, nezapomeňte platformě zadat přímo pokyn "Napiš mi...", pak vám sepíše "modré z nebe".

A jak pobavit svou drahou polovičku při romantickém večeru? Zkuste se vytasit se znalostí těch nejlepších Valentýnských rekordů! Inspirovat se můžete v tomto článku.

 

Valentýnské rekordy

Nejdelší polibek

Bez pořádného mazlení by to ani žádný Valentýn nebyl! Rozhodli se proto Ekkachai Tiranarat and Laksana Tiranarat pokořit ten nejdelší polibek vůbec. Na Akci pořádané Ripley’s Believe It or Not, v thajské Pattaye v roce 2013 tak dosáhli nejdelšího polibku trvajícího 58 hodin, 35 minut a 58 sekund.

Každoroční soutěže se tehdy zúčastnilo 9 párů, včetně manželského páru, který participoval ve svých skoro 70 letech. Již zmínění výherci si tak domů odnesli peněžní odměnu, dva diamantové prsteny a zápis v Guinnessově knize rekordů.

 

Nejdelší podvodní polibek

Od polibků se ještě nebudeme vzdalovat, ty k Valentýnu prostě patří. Za nejdelším podvodním polibkem stojí Italové Michele Fucarino a Elisa Lazzarini, kteří svého vítězství v této disciplíně dosáhli při natáčení filmu Lo Show dei Record v italském Římě. Dvojice to vydržela úctyhodné 3 minuty a 24 sekund. Raději to doma ale nezkoušejte.

 

 

Nejdelší manželství

Plynule navážeme na manželský svazek. Herbert Fisher a Zelmyra Fisher se vzali sice na pevnině, ale už ve svých 19 a 17 letech. Svou lásku stvrdili 13. května 1924 v Severní Karolíně v USA. A ke dni 27. února 2011, kdy Herbert Fisher ve svých 105 letech bohužel zemřel, byli svoji celých 86 let, 9 měsíců a 16 dní. Měli spolu 5 dětí.

 

Nejmenší manželský pár na světě

Paulo Gabriel da Silva Baros a Katyucia Hoshino se 17. září 2016 stali světově nejmenší manželskou dvojicí. Po sečtení jejich obou výšek se dostali na číslo 181,4 cm. Manželé říkají, že jsou sice malí, ale mají velká srdce a hodně lásky k sobě navzájem. Jejich život je sice plný výzev, ale jsou šťastní, že už na vše nejsou sami.

 

Mistrovství světa v nošení manželek

Šestinásobnými vítězi soutěže World Wife Carrying Championship nebo také chcete-li mistrovství v nošení manželek, jsou rodáci z Finska, Taisto Miettinen a jeho partnerka Kristiina Haapanen. Soutěž, jejíž počátek se datuje v 19. století a ve finštině se jí říká eukonkanto, spočívá v nošení žen přes 250 metrů dlouhou překážkovou dráhu. Naposledy se jim to podařilo 1. července 2017 s časem 68 sekund.

 

Největší bonboniéra

Největší bonboniéru vyrobili společnosti Thornotons a Russel Beck Studios. Zvážili ji 2. dubna 2008 v Bethnal Green v Londýně a dostali se k číslu 1 689 kg. Krabice byla dlouhá 5 metrů, široká 3,40 metrů a 92 cm hluboká.

 

Největší čokoládový lanýž

Když už je tu řeč o čokoládě, tak jí ještě věnujeme chvilku. Rekordu v největším vyrobeném čokoládovém lanýži dosáhla americká rodinná společnost Sweet Shop v Texasu, USA, která se snaží o zachování řemesla americké ručně vyráběné čokolády. Ten největší čokoládový lanýž vytvořili na základě inspirace svým oblíbeným Milk Swiss Mint Truffle.

 

 

Největší podvodní svatba

Pro změnu se budeme ještě chvíli držet podvodního světa, nelze totiž vynechat tu největší podvodní svatbu. Ta se uskutečnila 27. srpna 2011, kdy se na obřad Ewy Staronske a Pawela Burkowskiho dostavilo 303 hostů s potápěčskou výbavou. Novomanželé si řekli své ano na potápěčské základně Koparki, Jaworzno v Polsku.

 

Největší plyšový medvěd na světě

Největší plyšový medvěd na světě vznikl v Mexiku 28. dubna 2019 a jeho délka činila 19,41 m a přibližný objem 451,48 m2. Vystaven byl na místním stadionu a vyroben byl ze stejných materiálů jako komerčně dostupný plyšový medvídek, včetně detailů, jako je diadém, šaty, oči a nos.

 

Největší sbírka plyšových medvídků

Když Jackie Mileyova z Jižní Dakoty se svou sbírkou v roce 2002 začala, ještě netušila, kam až to povede. Když ale viděla, že se její sbírka rozrůstá, napadlo ji, že by jich chtěla nasbírat tolik, kolik má obyvatel Hill City, město, ve kterém žije (780).

Od té doby se ale její sbírka rozrostla natolik, že je nyní má ve vlastním domečku nazvaném Teddy Bear Town, který se nachází naproti jejímu bytu. Při posledním sčítání se dostala až na číslo 8 026 různých medvídků.

 

Nejdelší řetěz papírových srdíček

Nejdelší řetěz tvořený z papírových srdcí vznikl v rukou dobrovolníků z British Heart Foundation, která financuje výzkum onemocnění kardiovaskulárního systému. Řetěz sestával ze 17 939 papírových srdíček a přebyl tak dosavadní rekord s 11 288 srdci. Rekord za tuto iniciativu získal svůj zápis v Guinessově knize rekordů.

 

 

Připravila: Petra Sauerová