CoolClub pro IT odborníky

Britská policie zabavila balíček zelených drog WhatsApp

26.11.2021

Balíček 70 zelených tablet ve tvaru oblíbené sociální platformy WhatsApp zadržela britská policie dříve, než se dostal k adresátovi. Tablety obsahovaly vysoké množství MDA a jejich hodnotu na drogovém trhu vyčíslili policisté v přepočtu na 21 tisíc korun.

 

Novinky

 

Vypadalo to na běžnou mezinárodní zásilku, která má doputovat z Nizozemí do Anglie jako většina podobných. Celníci však při kontrole zásilku označili jako podezřelou a otevřeli ji. V balíčku našli "veselé" tablety extáze.

Místo poštovního doručovatele tak na dveře adresáta Patricka McLoughlinova zazvonila policie, která provedla domovní prohlídku a muži zabavila telefon.

Ten McLoughlinova usvědčil: policisté v něm našli zprávy, které na „tablety WhatsApp“ odkazovaly a dokládaly, že jsou určeny k dalšímu prodeji.

Nottinghamský soud muže odsoudil na 12 měsíců vězení s podmíněným odkladem na jeden rok. Inspektor Paul Ferguson k případu řekl: "Již několikrát jsme se setkali s tím, že byly tablety MDMA vyrobeny tak, aby vypadaly jako kulturně populární předměty, tablety WhatsApp jsou toho příkladem. Ačkoliv vypadají zábavně, jejich užívání je nebezpečné, obsahuje velké množství MDMA.“

Doplnil ještě, že snaha výrobců drog o uživatelsky atraktivní design je jen snahou prodat co nejvíce zboží a vyzval k obezřetnosti: "Pokud se s tímto nebo jiným typem drogy setkáte, prosím, pro svou vlastní bezpečnost je neužívejte. Nikdy si nemůžete být jistí, co všechno takové tabletky obsahují."

 

 

Připravila: Alena Čálková

Foto: Facebook Policie Nottinghamshire