CoolClub pro IT odborníky

Vstupte do hry s nejlepšími: Nová funkce NBA aplikace vám umožní hrát jako LeBron, Ja Morant nebo Antetokounmpo!

01.03.2023

Udržet pozornost fanoušků nebo diváků, může být v dnešní době oříšek. NBA to moc dobře ví, a proto přichází s novým formátem sledování zápasů, ve kterém dostanete možnost převtělit se do hráče a zaskórovat jako ta největší hvězda. Sen každého basketbalového fanouška se tak může stát zcela snadno skutečností.

 

Novinky

 

NBA se snaží přinést fanouškům co nejvíce zážitků a zábavy. Svědčí o tom i doplňková show, kterou Američané umí rozhodně lépe než například Evropané. Součástí NBA zápasů jsou tak například zábavné prvky během přestávek, ať už jde o hlasitou hudbu, roztleskávačky, tancování, legrační maskoty nebo hru se světly.

Nyní jdou ale za hranice a ještě dál, rozhodli se totiž fanouškům zprostředkovat autentický zážitek z odehraného zápasu, a to prostřednictvím nové funkce v aplikaci.

Nový formát představil Adam Silver, komisař NBA, na tiskové konferenci, před startem All-Star Game, do které nastupují vždy ti nejlepší z nejlepších. Rozhodl se tak potěšit fanoušky, kteří utkání sledují především digitálně skrze své mobilní telefony.

Tato novinka umožní fanouškům vstoupit do virtuálního světa NBA a zahrát si tak s těmi nejlepšími hráči. Na výběr jsou hráči jako LeBron James, Ja Morant nebo Giannis Antetokounmpo. Jakmile se připojíte k jejich týmu, zaručeně vás nemine skvělý zážitek.

V budoucnu bude tedy možné nahradit skutečného hráče na hřišti za vaši digitální podobiznu, a to přímo během zápasu. Postačí k tomu pouze naskenovat vlastní celé tělo ze všech stran, o což se hravě postará kamera vašeho telefonu s využitím senzoru lidar a pak už jen vstoupit do NBA utkání.

Přestože se jedná o virtuální svět, můžete se v něm pohybovat a hrát jako v tom reálném, procházet se po hřišti, přihrávat spoluhráčům, zrychlovat kolem soupeřů, dokonce i smečovat. Veškeré tyto akce jsou zpracovány tak, že vám skutečně přinesou ten nejrealističtější zážitek.

Naneštěstí pro fanoušky NBA a této konkrétní funkce ale zatím není známý čas nebo datum dostupnosti pro veřejnost. Jisté ale je, že se dostane také do oficiální aplikace NBA, která je dostupná i v Česku.

 

 

Připravila: Petra Sauerová