CoolClub pro IT odborníky

Jižní Korea dobývá Netflix novým seriálem. Z All of Us Are Dead je další hit

11.02.2022

Zdá se, že Jižní Korea chce převzít zlaté žezlo nejlepších filmových tvůrců. Po fenomenálním úspěchu seriálu Hry na oliheň poslala do světa nový seriál a potvrzuje tak rostoucí zájem o popkulturu této země. Nové k-drama All of Us Are Dead ovládlo za pouhé dva týdny TOP 10 v 94 zemích a je tak aktuálně nejsledovanějším titulem na Netflixu.

 

CoolMovie

 

Jihokorejská filmová tvorba se těší stále větší oblibě a podle všeho nehodlá usnout na filmových vavřínech. Již předchozí netflixový trhák Squid Game dosáhla v měřeních za prvních 28 dní neskutečných 1,6 miliardy zhlédnutých hodin (pro srovnání – podobně rezonující hit, seriál o zámožné rodině Bridgertonových, dosáhl za stejné období „jen“ 625 milionů hodin), nyní se zdá, že se fenomenální úspěch k-dramatu opět opakuje.

Nový seriál All of Us Are Dead však přichází s na východoasijskou tvorbu netypickou látkou: kombinuje napětí díky viru a zombíkům. Dvanáctidílná série je s tématem viru aktuální, na rozdíl od toho covidového se však jedná o rychle se šířící vražedný zombie virus. Úřaduje v zavřené škole plné studentů, kterým tak nezbývá nic jiného než bojovat o holý život a snažit se ze školy dostat.

 

 

Představte si město zaplavené zombíky a na smrt vystrašené studenty, kteří uvízli ve škole a snaží se před vražednými zombies uniknout. Někteří z nich se však již nakazili virem a proměnili se v zombie, takže přesilovka začíná být patrná. Studenti, zavření ve škole bez jídla, mobilů a dospělých, začínají propadat zoufalství, ale nezbývá jim nic jiného než začít spolupracovat a pomáhat si. Kolik jich nakonec vyvázne živých? Drama nabízí jak intenzivní akční scény, tak úsměvné záběry, které skvěle vyvažují vyšponované napětí.

Nový seriál All of Us Are Dead podobně jako Hra na oliheň zaujal divácké masy, jen za prvních 10 dnů na kontě 361 milionů zhlédnutých hodin. V celkovém žebříčku se probojoval na první místa deseti nejsledovanějších titulů. Toto k-drama, které představuje vůbec první korejskou výzvu k přežití teenagerů versus zombies, je na Netflixu k vidění od 28. ledna. 

 

 

Připravila: Alena Čálková

Foto: Netflix