CoolClub pro IT odborníky

Kontroverzní harvardský astronom zahájil nové pátrání po mimozemských lodích

06.08.2021

Známý vědec Avi Loeb zahájil své pátrání po existenci E.T. a založil iniciativu Galileo Project. Ten má za úkol prověřit pozemskou oblohu a sluneční soustavu s cílem nalézt existenci mimozemské inteligence.

 

Novinky

 

Avi Loeb, dlouholetý profesor astronomie na Harvardu, se proslavil mimo jiné svým zarputilým přesvědčením o mimozemské sondě. Mezihvězdný objekt Oumuamua je podle něj totiž mimozemskou sondou a na základě tohoto přesvědčení oznámil svůj plán pátrat po existenci E.T.

Podrobnosti svého plánu oznámil na virtuální tiskové konferenci. Iniciativa Galileo Project je popisována jako transparentní vědecký projekt s cílem pokročit v systematickém hledání ověřených důkazů o existenci mimozemských technologických civilizací. V první fázi projektu budou instalována zařízení malých teleskopů po celém světě, které budou zachycovat nové snímky neidentifikovatelných leteckých jevů, nově označovaných jako UAP, dříve známé jako UFO.

Projekt se bude soustředit na shromažďování nových údajů a nikoli na analýzu minulých pozorování UAP. Nová data budou analyzována pomocí algoritmů a umělé inteligence, aby došlo k oddělení skutečných UAP od ptáků, balonů, dronů, satelitů a podobných dosavadních vysvětlení těchto jevů.

Název projektu, který obsahuje „Galileo“ je možné si vysvětlit jako přirovnání ke slavnému astronomovi ze 16. století, který byl za své tehdejší kacířské názory uvězněn. Loeb doufá, že se mu podaří získat důkazy o pravdivosti svých tvrzení.

 

 

Připravila: Erna Březinová