CoolClub pro IT odborníky

To nejžhavější z CES v roce 2021

08.02.2021

Každý rok nás CES zásobuje tím nejlepším ze současné technologické scény a ani letos to nebude výjimkou. Rok 2021 se ponese v duchu ještě lepších a modernějších zařízení, které vás ohromí svou inteligencí a propracovanou elektronikou. Připravili jsme pro vás vítěze z 5 různých kategorií – nejlepší mobil, sluchátka, robot, technologie v chytré domácnosti a objev roku.

 

Magazín

 

Letošní ročník CES se - podle očekávání - konal online. Výrobci předvedli opět to nejlepší ze svých produktů a my vám přinášíme souhrn produktů pěti vítězů, které nejvíce zaujaly nás.

 

1. Nejlepší mobil

Vítězem kategorie „Nejlepší mobil“ se stává smartphone od společnosti LG. V roce 2020 se pochlubila prototypem telefonem s unikátní rolovací konstrukcí, která dokáže displej zvětšit do velikosti menšího tabletu a také zmenšit do rozměru standardního smartphonu. Díky tomu si uživatel užije komfort velké obrazovky při manipulaci s telefonem, ale také praktičnost malé obrazovky při nošení v kapse.

Společnost LG však veškeré informace drží ještě pod pokličkou – debatuje se nejen o názvu (pravděpodobně LG Rollable), ale také o termínu uvedení na trhu pravděpodobně březen 2021). Otazníkem zůstává rovněž výbava a design telefonu. Na další informace si zkrátka budeme muset ještě počkat.

 

 

2. Nejlepší robot

Každý rok CES přivítá do své výstavní sbírky roboty všech tvarů, velikostí i funkcí. Letos a v minulém roce se trendem staly hlavně modely, které se zaměřily na pomoc lidem, jež se v důsledku pandemie ocitli v izolaci – například senioři. Vítězem této kategorie se stává CareClever's Cutii, který řeší hned několik seniorských potřeb – socializaci, zábavu, komunikaci s rodinou i pomoc v domácnosti. Chytrý robot je ovládaný hlasem, takže na zavolání vždy přijde a udělá, co je třeba. Dokáže například podat potřebné věci, zavolat rodině či do nemocnice, zhasnout světla, doprovodit svého majitele ke dveřím a mnohem víc. Zkrátka skvělý společník za každé situace. 

 

3. Nejlepší sluchátka

Trh se sluchátky je plný konkurence. Přesto se společnosti V-Moda podařilo prorazit se svými bezdrátovými sluchátky M-200 ANC, které představila v lednu roku 2021. Jedná se o první model, který má schopnost potlačení hluku a plně přizpůsobitelným zvukem pomocí nástroje EQ. Mimo to ovšem nabízí také 20 hodin výdrže baterie a křišťálově čistý zvuk (Aptx HD a AAC). Kromě toho sluchátka vynikají lehkou kovovou konstrukcí, pružnou náhlavní sponou a náušníky z paměťové pěny. Samozřejmostí jsou stylové designy krytek, které nikde jinde neuvidíte.

 

4. Nejlepší smart home technologie

Vynechat samozřejmě nemůžeme ani vítěze z kategorie „Chytrá domácnost“. Tím se letos stala chytrá vana Kohler Stillness Bath, která kombinuje prvky tradiční japonské vířivky s luxusním infinity bazénem. Obsahuje integrované inteligentní prvky, které zahrnují například systém napouštění a ohřívání vody do zadané hodnoty, nebo také program, který přidává jemnou mlhu a uklidňující éterické oleje pro ještě lepší relaxační zážitek. Zkrátka koupel, která vám bude věrně připomínat prvotřídní lázně.

 

5. Objev roku

Cenu v kategorii „Objev roku“ získávají unikátní roušky Project Hazel od společnosti Raze (která se mimochodem primárně zaměřuje na vývoj herních softwarů). Jedná se o inteligentní roušky s filtrem N95, průhledným štítem na nos a ústa a integrovanými LED světly, u nichž můžete libovolně měnit barvy. Není to ovšem jen o parádě, ale také o praktičnosti. Vnitřní světla osvětlují obličej, což přispívá ke skvělé viditelnosti i ve večerních hodinách. Doma pak roušku sundáte a dáte do nabíječky, která funguje také jako UV dezinfekční stanice. Ráno tak rouška bude nejen nabitá, ale také dokonale čistá a zbavená všech bakterií.

 

 

Připravila: Petra Pruden

Foto: archiv výrobců; Shutterstock