CoolClub pro IT odborníky

5 úžasných aplikací, které vám usnadní Vánoce

12.12.2022

Vánoční čas je tu a s ním i jeho tradiční výzvy. Nezapomenout, co komu koupit a kam se to schovalo, udělat vánoční pohlednici, vyřešit Ježíškovo zvonění i zabodnutou kost v krku. Teď si oddychněte, letos to bude v klidu! S našimi tipy na užitečné vánoční aplikace zvládnete největší vánoční výzvy úplně v pohodě!

 

Magazín

 

Technologie nám umí pomoct i v době vánoční. Jednou z možností jsou mobilní aplikace, které vývojáři vytvořili na míru předvánočním podmínkám. Následujících 5 aplikací se vám bude hodit od první adventní neděle až po Štědrovečerní večeři.

 

Presentlist

Vědět, jaký dárek si kdo přeje, kdy ho pořídit, ale i kam jsme ho schovali, to jsou klíčové informace pro přižití pohodových Vánoc. Pomoci může aplikace na organizaci dárků Presentlist.

Do ní si zapíšete všechno potřebné: koho chcete obdarovat, čím, a u každého jména postupně aktualizujete, v jaké fázi právě jste – vymyšleno, objednáno, schováno? A kam? Kromě toho aplikace uchová vaše průběžné nápady a také vám pomůže uhlídat rozpočet.

A tajně! Díky bezpečnostnímu kódu se váš vánoční seznam rozhodně nedostane do nepovolených rukou. Pokud chcete využít něco jednoduššího, můžete si se svými blízkými nasdílet stránku v aplikaci Poznámky. I tam lze zapisovat a editovat průběh pořizování vánoční nadílky.

 

 

Pohlednice online

Jak se pozná, že je prosinec? Ze všech stran se na nás od prvního dne valí rodinné vánoční fotografie a koláže plné sněhuláků a dětí! Jak mít takové snímky také a nestrávit přitom půl dne ve fotoateliéru? Vytvořte si vlastní pohlednice online!

Zkusit můžete aplikaci Merry Christmas App, Photo Frames Christmas Effect, Christmas greetings cards či Christmas Frames Photo Collage. Všechny jsou dostupné pro iOS i Google Play. Aplikaci ne? Využijte online platformu na vytváření pohlednic a pozvánek Greetings Island, která je zdarma.

Chcete-li vytvořit pohlednici, kterou lze odeslat i poštou, využijte aplikaci Pohlednice Online České pošty. Do aplikace jen nahrajete vlastní fotku nebo jakýkoliv stažený obrázek, přidáte rámeček a doplníte text. Pak už jen stačí přes předplacený kredit uhradit poštovné, cena jedné pohlednice je letos 33 Kč. Pošta vaši pohlednici následující pracovní den zpracuje, vytiskne a doručí do schránky adresáta. Radost bude určitě veliká!

 

Aplikace krb

Až nastane čas balení vánočních dárků, zpříjemněte si ho pohodovou atmosférou s hořícím krbem. Jak proměnit televizi nebo monitor na plápolající krb? Podívejte se do bohaté knihovny krbových videí na Netflixu, doporučujeme například sérii „Fireplace for Home“. Vybírat zde můžete různou hudbu na pozadí i různé druhy dřeva.

Spoustu videí naleznete také na YouTube, kde v záplavě videí najdete hořící krb i speciálně připravený pro fanoušky Hvězdných válek či pro milovníky psů.

 

 

Ježíškovo zvonění

Aplikace Vánoční zvoneček patří k nejstahovanějším vánočním aplikacím. A není se co divit, spousta z nás ráda inkognito využije Ježíškova zazvonění u vánočního stromečku bez jakéhokoliv podezření. Letos už si nalámejte hlavu s tím, jak oznámíte ten slavný okamžik a zkuste tuto českou aplikaci.

Naplánovat si zazvonění zvonečku můžete v rozmezí až 60 minut. Podporuje přitom světlý i tmavý režim telefonu, takže nikdo nepozná, že se aplikace spustila. Vybírat můžete z pěti různých zvonění a nastavit lze samozřejmě jak hlasitost, tak samotnou délku zvonění.

 

První pomoc

U této aplikace předem doufáme, že ji nebudete potřebovat, hodí se ale mít ji pro jistotu po ruce. A to nejen o Vánocích, kdy nad námi visí hrozba zapíchnuté kosti v krku, žlučníkových záchvatů, ale i děsivých panických atak.

S aplikací Českého červeného kříže První pomoc si budete umět poradit při většině příhod, ať už si zvrtnete kotník nebo půjde někomu o život. Aplikace je rozdělena do tři záložek: Naučte se, V nouzi a Připravte se. Pomůže vám ke zvládnutí různých krizových situací od infarktu, přes zlomeniny až po přisáté klíště.

Součástí jsou postupy urgentní první pomoci krok za krokem, včetně krátkých videí. Navíc lze stisknutím jediného tlačítka vytočit Tísňovou linku.

 

 

Připravila: Alena Čálková