CoolClub pro IT odborníky

10 nejlepších aplikací pro předpověď počasí. Vítěz vás překvapí!

12.04.2023

Odborníci z ForecastWatch, služby, která sbírá předpovědi počasí a ověřuje je na základě skutečných pozorování, provedli studii a vybrali vítěze o nejpřesnější předpověď počasí. Výsledky vás překvapí. A zaujmou.

 

Novinky

 

Studie porovnávala 25 aplikací předpovědí počasí, aby mezi nimi vybrala jasného vítěze. Je jím aplikace Počasí od Microsoftu. Právě Microsoft překonává konkurenci v mnoha ohledech - kromě jiného v předpovídání nejvyšších a nejnižších teplot, rychlosti větru i srážek.

Na druhém místě žebříčku o nejspolehlivější a nejpřesnější předpověď počasí se umístila služba The Weather Channel, na třetím pak aplikace Foreca/Vaisala.

Vítězné Počasí od Microsoftu vděčí za svůj úspěch zejména tomu, že využívá data ze stovek různých zdrojů. Díky tomu dokáže operovat s více než 200 tisíci místy na světě. Ale nejen to, dalším klíčovým faktorem úspěchu je využití umělé inteligence a strojového učení. Také analýza historických dat, i dat v reálném čase, společně se zpětnou vazbou od uživatelů neustále zlepšuje přesnost daných předpovědí.

Dalšími oceněnými aplikacemi pro předpověď počasí jsou Wetter, AccuWeather, Dark Sky a Weerplaza. Kompletní seznam TOP 10 nejpřesnějších aplikací naleznete v následující grafice.

 

 

 

Připravila: Alena Čálková