CoolClub pro IT odborníky

iOS 17: Jak se stát beta testerem a co přináší nová verze?

02.08.2023

Finální verzi iOS 17 společnost Apple sice plánuje vydat až letos na podzim, ale už  nyní postupně vydává betaverze systému. Je to dle jejich názoru dobrý způsob, jak opravit co nejvíce chyb a získat data od velké skupiny uživatelů. Na co se můžete těšit?

 

Novinky

 

Na Apple konferenci WWDC 2023 na sebe největší pozornost strhl nový VR headset Vision Pro, ale to nebylo to jediné, co společnost široké veřejnosti představila. Mimo jiné padla řeč i o nové aktualizaci iOS 17. Co tedy tento nový operační systém nabídne?

 

Jak se stát beta testerem

Společnost Apple vypustila do světa první ranou verzi nadcházející aktualizace mobilního softwaru pro iPhone. I vy se můžete stát beta testerem pro společnost Apple, a to zcela zdarma. Vyzkoušíte si tak předem připravované funkce iPhone, a navíc společnosti pomůžete vychytat případné mouchy.

Než ale s čímkoliv začnete, nejprve si svoje zařízení aktualizujte na nejnovější verzi iOS 16 a následně veškerá data zálohujte, buď do cloudu nebo do počítače. Zabráníte tak možným pozdějším komplikacím, budete-li se chtít vrátit zpět k iOS 16. Přihlásit se k beta testerům můžete na webové stránce beta.apple.com, která vás zároveň provede veškerým nastavením mobilního zařízení.

Nadcházející iOS 17, ve srovnání s minulým iOS 16, přichází pouze s drobnými, ale opět svěžími úpravami, které zpříjemní uživatelský zážitek. Pojďte se podívat na pár z nich.

 

Live Voicemail

V rámci služby Live Voicemail budete moci v reálném čase zobrazit přepis zprávy, kterou vám někdo zanechává, čímž okamžitě získáte přehled o hovoru. Zda se jedná o něco, co je nutné řešit hned anebo hovor může počkat, až budete mít více prostoru.

 

 

Check In

Také vám rodiče nebo váš protějšek klade na srdce, abyste mu dali vědět o svém úspěšném příjezdu do destinace? Pak tato funkce čeká na Vás. Díky Check In bude váš přítel nebo rodinný člen informován o tom, že jste v destinaci.

Zároveň v případě, že přestanete postupovat, vás zkontroluje, stejně jako pokud neodpovíte. V tom případe bude Check In o vás sdílet užitečné informace, jako je poloha, úroveň nabití baterie nebo stav mobilních služeb vašeho iPhonu. O bezpečnost se nemusíte bát, veškeré informace jsou end-to-end šifrované.

 

Siri

Používáte Siri? Já ano, a to i v rámci domácnosti, spolu se zařízením HomePod, které naši domácnost činí chytřejší. Musím ale říci, že oslovovat Siri „Hey Siri“ se postupem času stalo vysilující, náročné a nepříjemné.

Proto jsem opravdu nadšená z toho, že iOS 17 přichází s novou funkcí, která umožní oslovovat Siri pouze slovem „Siri“. To je pro mě ta nejlepší zpráva, protože budu moci ovládat naši domácnost ještě pohodlněji a efektivněji, budete to lépe vyhovovat i vám?

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Apple.com