CoolClub pro IT odborníky

Samsung Galaxy Note 10: bez tlačítek a konektorů

01.07.2019

Vzpomenete si ještě na bezmocnou beztlačítkovou záležitost, kterou byl telefon HTC U12? Samsung se zřejmě velmi inspiroval tímto konceptem a rozhodl, že je to něco, co musí dostat mezi zákazníky. Jak říká Samsung, Galaxy Note 10 pak bude postrádat jakákoliv skutečná fyzická tlačítka.

 

Magazín

 

Ta budou nahrazena kapacitními nebo tlakově citlivými oblastmi, které budou pravděpodobně zvýrazněny zvýšenými hrboly nebo speciálními texturami podél hrany. Přečtěte si o neúspěchu modelu HTC U12. Doufejme, že se Samsungu podaří vyladit jeho model lépe než tomu bylo u HTC, co se týče použitelnosti a hmatové zpětné vazby.

 

První vlajková smartphone loď

A pokud jde o konektory, konektor sluchátek bude zrušen také. Samsung údajně viděl, že je vhodné, aby Galaxy Note 10 jako jeho první vlajková smartphone loď neměl 3.5 mm konektor, ať se tak stalo z jakéhokoli důvodu. Můžete se vsadit, že tato záležitost bude mít co do činění s montáží větší baterie místo prostoru pro konektor. A všichni víme, že se jedná o zcela nový trend a brzy nebude žádný mobilní telefon na trhu s konektorem pro sluchátka.

 

Nedostatek tlačítek, na druhé straně, by mohl mít nějaký skutečný důvod - žádná tlačítka znamenají žádné výřezy v hliníkovém rámu, kdy právě tyto výřezy inklinují být nejslabšími body v konstrukci nějakého moderního telefonu. Bez nich by mohlo být možné mít tenčí rám bez kompromisů v konstrukční integritě.

 

Očekává se, že Samsung Galaxy Note 10 bude představen v srpnu, pokud se Samsung budete držet své obvyklé časové osy. Telefon bude mít přeuspořádané nastavení zadní kamery a displej s dírou s jednou kamerou pro selfie uprostřed. Zařízení by mělo mít velmi rychlé nabíjení, obrazovku 19:9, a možná i 6,66 palcový displej u většího modelu, který také dostane 4500 mAh baterii, zatímco jeho menší sourozenec si bude muset vystačit s 3400 mAh baterií.

 

 

Připravil: Radek Svoboda

Foto: Samsung Galaxy