CoolClub pro IT odborníky

Oblíbenost streamovacích platforem roste, letošní prvenství obhájil Netflix

01.12.2021

I vlivem několika lockdownů a vládních opatření v České republice vrostl zájem o streamovací platformy, kde se dá pohodlně sledovat množství filmů, seriálů a dalších pořadů. JustWatch přináší vyhodnocení oblíbenosti streamovacích platforem pro Českou republiku za poslední čtvrtletí tohoto roku.

 

Novinky

 

Služba JustWatch umožňuje snadno sledovat oblíbené filmy a seriály ve spoustě zemí. Po výběru oblíbeného poskytovatele streamu na panelu WatchBar můžeme zjistit aktuální nabídku Netflixu, Amazonu a dalších legálních poskytovatelů.

Pomocí filtrů lze ještě snadněji najít požadovaný film na večer, ať už jste fanoušky hororů, komedií nebo třeba hledáte pohádku pro své děti. JustWatch funguje jako mezinárodní průvodce streamováním a pomáhá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 60 zemích k nalezení toho perfektního pořadu.

 

 

Podle aktuálních výsledků služba Prime Video, která je jedinou službou, která od začátku tohoto roku získala podíl na trhu, a to 9 %. Apple TV+ je jedinou službou, která si za tu dobu udržela stejný podíl na trhu a zůstala na 7 %, zatímco všem ostatním hlavním hráčům podíl klesl.

Prime Video zaznamenala úspěšné 3. čtvrtletí roku 2021, v němž získala 4 % a předstihla HBO Go. Stala se tak nečekaně druhou největší streamovací službou v České republice, hned po Netflixu, který si své první místo zatím drží. Své tržní podíly přidaly také Apple TV+ a O2 TV, které získaly 1 %, respektive 2 % a vyrovnaly se tak na 7 %.

 

 

Připravila: Erna Březinová