CoolClub pro IT odborníky

CoolPeople Academy vítá desítky nových absolventů certifikačního kurzu

09.03.2022

Dalších více než 40 Sourcing Managerů společnosti CoolPeople získalo oficiální certifikační kurz CPSA (CoolPeople Sourcing Academy). Absolventi díky tomu posouvají své skills nejen v oblasti IT recruitmentu, stávají se tak profesionálním a důvěryhodným partnerem pro IT odborníky, kteří hledají nové projekty nebo kariérní příležitosti.

 

Čerství absolventi CPSA v Praze

 

Cílem CoolPeople Academy je systematické a kontinuální vzdělávání jednotlivých týmů v rámci společnosti. Tento nástroj posiluje veškeré aspekty a skills pro další profesní růst. Zároveň dodává jistotu cílové skupině, která využívá služby CoolPeople, že jedná s opravdovým profesionálem, který absolvoval kurz v oboru, v němž působí.

Školící kurzy absolvují recruiteři pod vedením Kateřiny Novotné, která nám jako Academy Manager prozradila, v čem všem kurz recruiterům pomůže, jak kurzy probíhají i to, nakolik na první pohled dokáže odhadnout potenciál účastníků kurzu. Kateřina Novotná se v oblasti IT recruitmentu pohybuje více než 10 let a za tu dobu nasbírala spoustu zkušeností. Zeptali jsme se jí na několik otázek k právě otevřeným kurzům.

 

 

Unikátní nástroj pro interní vzdělávání

V jaké chvíli je z recruitera plnohodnotný absolvent CoolPeople Academy?
Absolventem je každý, kdo si prošel v rámci akademie speciálními kurzy, primárně tedy kurzy zaměřenými na svůj obor, a následně vzdělávání úspěšně zakončil splněním certifikačního testu. Certifikát, který jako absolvent získá, říká, že je proškolen společností, která je jedničkou na trhu, ukázali jsme mu naše know-how a nejefektivnější způsoby, jak v recruitmentu v dnešní době správně postupovat.

Co konkrétního recruiterům akademie přinese, jaký má akademie cíl?
Hlavním cílem je poskytnout nejen nejlepší onboarding, ale i podporu týkající se recruitmentu či obchodu. Akademie se primárně soustředí na metodiku práce s naším unikátním CRM systémem, potom následují specifické kurzy, které zvyšují dovednosti v oboru, a tím pádem i recruiterův profesní kredit. V rámci těchto kurzů své lidi učíme, jak nejlépe pracovat s placenými LinkedIn licencemi, vzděláváme je v možnostech sourcování v on-line prostoru a na sociálních sítích.

Nyní máme v přípravě další kurz, který zefektivní volání našich Sourcing Managerů, a zároveň je díky specifičnosti oddělí od konkurence. Nechceme pokračovat podle „klasických předloh“ telefonátů, máme své vlastní postupy, které využíváme tehdy, když si v praxi ověříme, že fungují lépe než všechny předchozí. Zároveň dbáme na zpětnou vazbu našich kontraktorů i klientů, to všechno pak dává dohromady směr, kterým se ubíráme.

Umíte dopředu identifikovat potenciál účastníků kurzu?
Potenciál se dá u většiny lidí předpovědět už po prvním dni nástupu, kdy probíhá školení v rámci práce Sourcing Managerů, takže ano, jde to. Nejlepším vodítkem jsou indicie jako je zapálenost, komunikace a otázky, které recruiter pokládá. Díky tomu se dá poznat, jestli je náš nováček skutečně namotivován u nás pracovat, nebo se k nám jde „schovat“.

Kolik lidí je úspěšných vs. neúspěšných?
Aktuálně prošlo akademií více jak 70 účastníků a nedokážu říct přesné procento neúspěšnosti, protože je skoro nulové. Závěrečným testem si projde každý po absolvování osobního školení při nástupu, dále projde detailním školením se svým team leaderem, a také projde samotným online kurzem. Takže ve chvíli, kdy dojde na závěrečný test k uzavření akademie, už dobře ví, co má dělat.

Mají zaměstnanci možnost kurz opakovat? Nebo platí pravidlo 3x a dost?
Kurz lze opakovat. Systém je přátelský k „práci s chybou“, pokud někdo vyplní 3x špatně jednu otázku, dovolí mu chvilku počkat, zamyslet se a pak naskočit na „znovu otevření“ lekce.

Čím je podle vás přístup vaší akademie unikátní?
Je unikátní v tom, že je tvořen přímo na míru našim potřebám. Pokud vyhodnotíme, že naši nováčci více tápou v nějaké oblasti, jsme schopni okamžitě zareagovat a během chvilky danou lekci přepracovat, aby byla více srozumitelná a vypovídající.

Systém je díky svému technickému prostředí neustále aktualizovaný o novinky. Nejedná se jen o texty s obrázky, celá akademie je provázena komentovanými videi, v nichž každý může vidět skutečnou práci „v reálu“.

Jeho unikátnost také vidím v tom, že jej dělá člověk, který je v této společnosti více než deset let. Sama jsem si prošla prací Sourcing Managera a deset let se jí věnovala, naučila jsem se práci Sales Managera a dokážu tak dát během školení věci do souvislostí tak, aby každý pochopil nejen co má dělat, ale věděl i proč se to dělá, jak to funguje na druhé straně a podobně. To je za mě osobně důležité u každého školení. Neučit se JAK, ale pochopit PROČ.

S jakou nejzajímavější situací jste se v rámci CoolPeople Academy setkala?
Zajímavých situací je spousta. Asi nejvíc se mi do paměti zaryl den, kdy se CoolPeople Academy oficiálně spustila pro naše zaměstnance. Po několika měsících intenzivních příprav jsem byla hodně nervózní, jako první si akademií totiž prošli naši seniorní zaměstnanci. Naštěstí byla jejich zpětná vazba pozitivní a konstruktivní.

 

Jak nejlépe poznáte, že jste v kontaktu s CoolPeople zaměstnancem?

Nejdříve si zkontrolujte jeho firemní branding na LinkedIn profilu. Níže v profilu v sekci kurzy najdete informaci o tom, zdali je držitelem CoolPeople Academy certifikace.
Takto vypadá ověřený správný profil

 

 

Připravil: Vilém Terich