CoolClub pro IT odborníky

CoolPeople v Brně pod novým vedením

22.06.2021

Významná změna se odehrála na konci druhého kvartálu 2021 na pobočce v Brně. Její vedení má nyní na starosti Tomáš Rosecký, Branch Manager. V rámci sjednocení a optimalizace procesů spadá nově pod Miroslava Pihorňu, Country Managera CZ a dosavadní vedoucí pobočky v Praze. Jednotlivé týmy byly obměněny a přivítaly nové posily, které doplnily stávající stav a zajistily další rozvoj. Hlavním cílem je zlepšení a rozšíření dosavadní dlouhodobé spolupráce s klienty a IT odborníky v regionu.

 

 

Nový tým naváže na funkční procesy a spolupráci s dosavadními klienty. Celou situaci jim usnadní centralizace v rámci ČR. Dále se zaměří na preciznější komunikaci a neustálé zlepšování kvality služeb. Jaké konkrétní změny můžeme čekat a jaký je klientský potenciál v regionu Brno? Více nám prozradil Miroslav Pihorna, Country Manager pro ČR.

,,Znamena to vacsi team a vacsie moznosti rastu. Hlavnym cielom je prehlbit kooperaciu medzi nasimi ludmi v ČR. Doba remote v IT prinasa nove prilezitosti pre vsetkych v techIndustry a moznost skalovania, ktoru máme moze zohrat vyznamnu konkurencnu vyhodu. Neda sa hovorit o vyznamnych zmenach navonok. Som skorej analyticky typ cloveka a rad by som to co nam funguje tam aplikoval na ostatné pobočky a naopak. Skratka sa navzajom naucil to najlepsie a zdielal, kde sme naopak pochybili. Koniec koncov “najdrahsie” je ucenie sa na vlastnych chybách. Potencial je v Brně obrovsky, je to take TECH ceske mesto. I ked trh je tam samozrejme mensi než v Prahe. Na druhu stranu mame business aj vo Viedni a predsa len z Brna je to tam blizsie.''

 

Probíhající nábor nových Sourcing Managerů zajistí full service u všech klientských poptávek. Andrea Purič, Sourcing Team Leader, nám popsala své aktuální plány pro další období a situaci na trhu.

,,Za svůj největší úkol beru motivaci celého týmu, hledat ty nejlepší talenty na trhu není jednoduché. Je to velmi rychlé a konkurenční prostředí a součástí naší cesty a cíle je i neúspěch. Markantní nárůst poptávky pociťuji hlavně za poslední rok a věřím, že to hodně ovlivnila i covidová situace. Digitalizace je všude kolem nás, poptávka je enormní a konkurence, čím dál větší. Velmi oceňuji velký support našeho marketingového týmu, který nám práci velmi usnadňuje a pomáhá nám se dostat ke kandidátům, kteří jsou často neviditelní. Jelikož máme velké množství poptávky, tak stále hledáme parťáky do našeho týmu. Musíte na sobě neustále makat, přizpůsobovat se trhu, co platilo včera dnes neplatí a do toho dát kus srdce. Být silná osobnost vědět, že součástí úspěchu je i neúspěch.‘‘

Sourcing tým Brno

 

Nová klientská platforma CoolPeople Pool předkládá stávajícím i novým klientům ASAP dostupné kandidáty. Mají možnost si sami vybrat profily dle preferencí. To kvituje i Branch Manager Tomáš Rosecký.

,,Naše klienty v Brně, Ostravě a celkově v regionu vnímám jako silné partnery. Jedná se o moderní společnosti, které reagují na vývoj a stav trhu velmi efektivně. Jejich postoj k našim on-line službám, jako je například CoolPeople Pool, je velmi pozitivní. Toho si vážím. U našich klientů došlo ke změně formy práce, komunikace a celkového fungování. Velká část přešla více do on-line světa. V kombinaci se stále silnějším brandem a využíváním všech dostupných on-line kanálů pro komunikaci je stále jednoduší nás vyhledat a navázat spolupráci. Velký klientský potencionál vidím v oboru bankovnictví, pojišťovnictví, telefonních operátorů a státní správy.''

Sales tým Brno

 

Aktuální situace, kdy poptávka po IT převyšuje nabídku, ovlivnila i pobočku v Brně. Většina nabízených pozic jsou full remote a otevírá se možnost širokého cílení, ne pouze lokálního. Většinu firem postihla digitalizace a díky tomu změnili přístup k tzv. remote spolupráci či home office. Většina IT odborníků je dnes zvyklá pracovat na dálku. Nahrává to i samotnému chování kandidátů v oboru informačních technologií. Své budoucí projekty si začínají vyhledávat sami, bez přímého oslovování, které pro ně bylo leckdy nevyhovující. Vhled k tomuto tématu poskytl Vilém Terich, CMO.

,,Zaměříme se na oslovování IT kandidátů pomocí dostupných on-line nástrojů. Nová kariérní platforma CoolJobs Social zajišťuje distribuci aktuálních nabídek v podstatě kdekoliv. Díky tomu se kandidátovi dostane personalizovaný a relevantní obsah, o který sám projeví zájem. Na přelomu roku jsme zaznamenali více než poloviční nárůst počtu reakcí na nabízené pozice, tento trend má stále zvyšující se tendenci i v nepredikovaném období. Veškeré přihlášené profily pečlivě procházejí a následně pohovorují naši Sourcing a Sales Manageři, vyhovující posílají do výběrového řízení u klienta.‘‘

 

Pobočku v Brně najdete v moderních prostorách na adrese Kounicova 1007/2a. Chcete s námi navázat spolupráci? Neváhejte se ozvat sem. Pokud byste se chtěli připojit do rozjetého týmu Sourcing Managerů máte stále možnost tady.