CoolClub pro IT odborníky

Dlouho očekávané nové MacBooky Pro: Všechno, co potřebujete vědět

05.11.2021

Nedávno se konala prezentace novinek produktů od Applu, kde byly představeny nové dlouho očekávané MacBooky Pro. Zaujmou svým unikátním designem i masivním výkonem. K dodání budou však až koncem listopadu.

 

Novinky

 

MacBook Pro je dostupný ve 14palcových a 16palcových velikostech a oba modely se dají objednat s čipem M1 Pro nebo M1 Max, které byly speciálně navržené na míru profesionálům, nabízejí masivní výkon a obrovskou výdrž baterie.

To vše v kombinaci s úžasným displejem Liquid Retina XDR, technologií ProMotion, širokou škálou portů, kamerou FaceTime HD 1080p a špičkovým zvukovým systémem. Oba mohly disponují HDMI portem, sloty pro SD a mají také tři porty Thunderbolt 4 pro připojení externích monitorů a dalšího příslušenství.

Čipy M1 Pro a M1 Max s výkonem, který zcela mění pravidla hry

MacBook Pro s čipy M1 Pro a M1 Max poprvé využívá architekturu systému na čipu (SoC). Základní varianta s čipem M1 Pro obsahuje 33,7 miliard tranzistorů a nabízí až 10jádrové CPU s 16jádrovou grafikou a 32 GB jednotné paměti s propustností až 200 GB/s.

Vyšší verze s čipem M1 Max obsahuje 57 miliard tranzistorů. CPU je stejné jako u M1 Pro, tedy 10 jader, ale grafika jich má hned dvakrát tolik a to 32 jader. M1 Max má 64 GB jednotné paměti s propustností až 400GB/s. Díky efektivní architektuře M1 Pro a M1 Max poskytují stejnou úroveň výkonu, ať už je MacBook Pro připojený k síti, nebo se používá baterie.

 

 

MagSafe je zpět

Oblíbená magnetická nabíječka, kterou Apple naposledy použil v modelu MacBook Air z roku 2017 je zpět. MacBook Pro nabije až na 50 % za pouhých 30 minut. Navíc pokud o nabíječku zavadíte tak se sama odpojí, takže se nemusíte bát, že když o kabel náhodou zakopnete tak vám spadne na zem celý počítač.

 

Nejlepší displej Liquid Retina XDR

MacBook Pro poprvé představil vůbec nejlepší displej Liquid Retina XDR, který využívá technologií podsvícení mini-LED. Díky této technologii mají displeje MacBooku extrémní dynamický rozsah a kontrastní poměr 1 000 000:1. Maximální jas je až 1000 nitů a špičkový jas až 1600 nitů. Fotky, videa a hry tak krásně ožívají a vynikají dokonale věrnými a živými barvami.

Nové MacBooky Pro svými vlastnostmi zcela překonávají hranice možností notebooků a nasazují novou laťku výkonnosti. Jejich funkce ocení především vývojáři, profesionální fotografové, filmaři, vědci, producenti a všichni, kdo chtějí super výkonný notebook.

Předobjednávky nových MacBooků Pro jsou možné od 26. října s tím, že dostupné by měly být mezi 18.- 25. listopadem.

 

 

Připravila: Diana Hovorková
Foto: apple.com