CoolClub pro IT odborníky

PS 5: The Future of Gaming Show. Hry, které vás dostanou!

09.06.2020

Společnost Sony nám minulý týden přichystala stream věnovaný nadcházejícím hrám, které mají vyjít na nový Playstation 5. Představilo se nám tak pár nových titulů, sequelů, ale také multiplatformových her, na které se můžeme těšit i na počítači.

 

PlayCool

 

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

V novém dobrodružství Spider-mana budete hrát za Milese z prvního dílu, který byl kousnut pavoukem stejně jako Peter Parker a chce se stát superhrdinou, stejně jako jeho vzor Spiderman. Jedná se o kratší hru než předchůdce, ale stále by vás hra měla zabavit na několik hodin. Vychází exkluzivně pro Playstation 5 během zimy tohoto roku.

 

Stray

Stray je kočičí adventura z pohledu třetí osoby zasazená v detailních neonových uličkách rozpadajícího se kyberpunk města. Ztracena, osamocena a oddělena od své rodiny s úkolem dostat se domů. Během toho odhalíte pradávné tajemství neonového města. Vychází jako časová exkluzivita pro Playstation 4, 5 a PC.

 

 

Gran Turismo 7

Sony sice ve skutečnosti o hře moc neodhalilo, ale alespoň nám ukázali mapu, která se zdá být použita v herním režimu kampaně, stejně jako záběry z různých závodů a scén z kokpitu. Hra se snaží vás především ohromit realistickou grafickou stránkou, ať už mluvíme o podpoře ray tracingu či rozlišení 4K. Pokud jste fanouškem závodních her, tak bych si tuto hru nenechal ujít. Vychází exkluzivně pro Playstation 5.

 

Returnal

Novinka, ve které hlavní hrdinka ztroskotala na zvláštní planetě, ale nenechá ji zemřít. Po každé smrti se vzkřísí, a tak ani smrt pro ni není útěkem. Vždy by to mělo mít nějaké následky, při kterých se planeta a hlavní představitelka malinko změní. Hra vypadá, že bude sci-fi s roguelike prvkami a připomíná mi film Na hraně zítřka. Vychází exkluzivně pro Playstation 5.

 

Ratchet & Clank Rift Apart

Insomniac Games kuchtí vedle nového Spidermana navíc i nový díl komické dvojice Ratcheta & Clanka. Název naznačuje na dobrodružství napříč dimenzemi, které bude navazovat na reboot série z roku 2016. Hra vypadá velice dobře, a dokonce bych i řekl, že vypadá lépe než filmové zpracování prvního dílu. Vychází exkluzivně pro Playstation 5.

 

Project Athia

Nová příběhová akční adventura od Square Enix. Jedná se o pracovní název a zatím jsme se dozvěděli, že by se mělo jednat o časovou exkluzivitu pro Playstation 5 a PC. Více nám nebylo prozrazeno.

 

Horizon: Forbidden West

Oznámeno pokračování open world akční adventury Horizon: Zero Dawn. Příběh hrdinky Aloy pokračuje a vydává se na západ, kde nás čekají jak staří, tak noví nepřátelé. Hra nám nově nabídne jak potápění a prozkoumání mořského světa, tak i nové robotické potvory. Vychází exkluzivně pro Playstation 5

 

Resident Evil Village

Capcom si přichystal úžasnou upoutávku na příběh nového Resident Evil. Nový díl by měl přinést otevřenější svět s důrazem na vyprávění a větší variaci nepřátel než předchozí díl. Ke konci ukázky se nám ukázal nově předělaný Chris Redfield, který vypadá jako antagonista. Hra má vyjít v příštím roce na next-gen konzole a PC.

 

Demon’s Souls

Remake hry z roku 2009, na kterém pracují týmy Japan Studio a Bluepoint Games. Kompletně od základu vytvořen a zdokonalen pro novou generaci Playstation 5. Hra vám nabídne výběr mezi dvěma módy, kde jeden se zaměřuje na nejlepší možnou grafiku a ten druhý na větší framerate. Vychází exkluzivně pro Playstation 5

 

 

Playstation 5 konzole

Konečně jsme se dozvěděli, jak bude nový Playstation vypadat. Konzole vyjde ve 2 verzích. Jedna z konzolí totiž nabídne Blu-ray mechaniku, a ta druhá bude uzpůsobena pouze pro digitální distribuci (bez mechaniky). Zároveň se nám znovu ukázal ovladač DualSense s představením základních periferií.

 

 

 

Připravil: Petr Svoboda

Foto, video: playstation.com/en-us/