CoolClub pro IT odborníky

Apple přichází se zbrusu novým operačním systémem pro své VR Headsety

22.11.2022

Příští rok bude pro společnost Apple ve znamení inovací a zcela nových produktů, které by měly být pro jeho další vývoj zásadním milníkem. Mezi ty hlavní novinky je představení prvního AR/VR headsetu. Ten bude podle Applu natolik odlišný od svých konkurentů, že dokáže změnit pohled veřejnosti na tento typ produktu. Umožnit by to měl zejména nový operační systém na kterém Apple pracuje.

 

Novinky

 

Společnost Apple již delší dobu pracuje na soupravě pro virtuální realitu. Ta by měla být vybavena displejem se špičkovým rozlišením, vestavěným procesorem a operačním systémem rOS neboli reality.

První zmínka o tomto systému zazněla v roce 2017, kdy o něm informovala agentura Bloomberg. V této zprávě bylo uvedeno, že operační systém vychází z operačního systému iOS. Náhlavní soustava by měla být samostatnou platformou, což vysvětluje vznik zcela nového, specializovaného operačního systému.

Agentura Bloomberg uvedla, že se headset od Applu potýkal s problémy týkající se přehřívání, kamer a softwaru. Nicméně podle reportéra Marka Gurmana je operační systém rOS už připravený a čeká jen na své „tělo“. Je tak dost možné, že se v 2023 dočkáme představení produktu na světový trh.

Ovládání soupravy by mělo probíhat pomocí dotykových panelů, hlasových příkazů a gestikulace. Cena headsetu by se měla pohybovat kolem 3 000 dolarů, což je v přepočtu přibližně 70 600 Kč.

 

 

Připravila: Karolína Farná