CoolClub pro IT odborníky

NFT basketbalové ligy trhly rekord, tokeny dostane i baseball

21.04.2021

NFT americké národní basketbalové asociace NBA jsou velmi populární. Společnosti NBA Top Shot se podařilo kartičky s fotkami hráčů rozprodat za více než 200 000 $. Topps zvolila stejnou strategii i u dalšího oblíbeného sportu, svou kolekci baseballových NFT uvede koncem dubna. Balíčky budou v moderním i retro designu cenově rozdělené podle oblíbenosti hráčů.

 

Novinky

 

Digitální tokeny spojené s výrazným digitálním prvkem, jako je video, tweet nebo obrázek – to jsou NFT. Společnost Topps obchoduje s kartičkami hráčů oblíbené americké sportovní ligy NBA, které získaly na vysoké popularitě.

Token funguje jako certifikát pravosti pro významné digitální zboží, neznamená to ale automaticky záruku jejich vlastnictví. NFT mají díky tomu výhodu v tom, že je nejde odcizit, jejich potvrzené vlastnictví musí být zapsáno do blockchainu.

NFT by se daly připodobnit k digitalizovaným sběratelským předmětům se zářnou budoucností. NFT, zkráceně non-fungible token, je unikátní tím, že ho na rozdíl od jiných typů kryptoměn nelze s ničím vyměnit. Připomíná sběratelské kartičky, například populární Magic nebo Pokémon, které se dají směnit pouze za jinou kartičku. Každá je totiž vydána pouze v jediném originálu.

 

 

Připravila: Erna Březinová