CoolClub pro IT odborníky

Herní novinky měsíce června: slabší měsíc zachraňuje Diablo Immortal a The quarry

17.06.2022

Červen vždy patřil legendárnímu hernímu veletrhu E3, kvůli pandemii se však letos musíme spokojit se Summer Game Festem. Ten prozradil, co se v herním světě v nejbližších měsících i letech chystá. Co se v gamingové kuchyni upeklo na červen, vám odkrýváme právě teď.

 

PlayCool

 

Nadšení i zklamání z nových titulů - tak se dá ve zkratce shrnout červnová recenze naší redaktorky Lucky. Podívejte se, na jaké tituly vám doporučuje zaměřit pozornost, i od kterých her raději příliš neočekávat. 

 

The Silt (PC, PS4, PS5, Xseries, Xone, NS)

Datum vydání: 1.6.

Tajemné až surrealistické hlubinné dobrodružství od vývojářů Spiral Circus připlulo začátkem měsíce na počítače i konzole. Graficky velmi povedená černo-bílá novinka, jenž nás v roli potápěče zavede do hlubin tajemného oceánu a donutí zapojit hlavu do řešení nejedné hádanky.

K jejich řešení však nestačí jen um vás a vašeho drobného potápěče, ale musíte zjistit jak a kdy správně využít i příšery, které budete cestou potkávat. Tak šťastnou plavbu.

 

Diablo – Immortal (PC, iOS, Android)

Datum vydání: 2.6.          

Za zmínku samozřejmě stojí, že tento měsíc vydal Blizzard dlouho očekávaný titul Diablo – Immortal, nicméně jeho širší rozbor přenechám kolegyni, která bude dělat/dělala kompletní recenzi.

 

The Cycle: Frontier (PC)

Datum vydání: 8.6.

Zajímavou novinkou tohoto měsíce je i sci-fi onlinovka The Cycle: Frontier, kterou sami vývojáři označují za PvPvE titul. Netradiční popis, který však skvěle odpovídá principu hry.

Hráč je nucen nejen bojovat proti ostatním hráčům, ale též proti prostředí a příšerám, které se na cizí zpustošené planetě nacházejí. Hromadění surovin a plnění questů tak získává úplně jinou úroveň, protože nemůžete věřit nikomu.

 

 

Tour de France 2022 (PC, PS4, PS5, Xone, Xseries)

Datum vydání: 9.6.

Tour de France není na trhu zrovna novinkou. Hra přináší všech 21 oficiálních etap závodu, pro-leader nabízí vytvoření vlastního cyklisty a záleží jen na vás, jestli dáte přednost vrchařovi, sprinterovi, vytrvalci, nebo někomu více univerzálnímu.

V Pro-teamu poté máte kontrolu nad celým svým týmem. Nově pak přibyly týdenní výzvy, žebříčky a incidenty při závodech, které mohou hráče pěkně potrápit. Pokud jste tedy cyklističtí nadšenci, tak popřeji ať to šlape.

 

Mario strikers: Battle league (NS)

Datum vydání: 10.6.

Třetí díl známého fotbalového bláznění ve světě Mária je tu. Hrdinové se oproti jiným hrám ovšem nehodlají kamarádíčkovat, jsou tu, aby vyhrávali a je to znát na jejich výrazech i gestech.

Hra je ovšem i tak v roztomilém barevném hávu, na který jsme u Nintendových klasik zvyklí. Nicméně menším zklamáním je fakt, že máte k dispozici pouze deset postav a pouze pět arén, ve kterých hrát, což se může rychle přejíst. Budeme tedy doufat, že Nintendem slibovaný dodatečný obsah bude dostatečně uspokojivý, aby hráče zabavil na další hodiny.

 

The Quarry (PC, PS4, PS5, Xseries, Xone)

Datum vydání: 10.6.

Studio Supermassive asi nemusím dlouze představovat, jejich úspěšné hororové napůl herní, napůl filmové tituly asi všichni znám, nebo nich máme jisté povědomí. Stejně jako v jejich předchozích hrách i zde budete často v roli diváka, který rozhoduje o osudu postav zvolením některé z možností, které mu hra nabídne.

Příběh se rozjíždí, když si banda táborových vychovatelů řekne, že bude fajn zůstat v opuštěném táboře o jeden večer déle a trochu si zablbnout. Jak jistě tušíte, větší chybu udělat nemohli. Pomalejší rozjezd, kdy řešíte jen milostné pletky tak rychle vystřídá boj o život a je jen na vás, jak celá noc nakonec dopadne.

 

 

Starship troopers: Terran command (PC)

Datum vydání: 16.6.

„Mrtvý brouk je dobrý brouk.“ Heslo, které provázelo velkou část mého dětství a dospívání, jakožto fanouška filmové verze Hvězdné pěchoty. Není tedy divu, že mě potěšilo zjištění, že již tento měsíc vychází real-timová strategie z filmového universa.

Můžete si tedy vesele vyvíjet, budovat a vést armádu neohrožených lidí proti zlovolným Arachnidům a kombinací taktiky a síly ukázat broukům, kdo je tady na vrcholu potravního řetězce. „Chcete vědět víc?!“ Tak neváhejte a jděte do boje, vaše Země vás potřebuje!

 

MX vs ATV Legends (PC, PS4, PS5, Xseries, Xone)

Datum vydání: 28.6.

Poslední kousek měsíce pak potěší hlavně závodní nadšence. MX vs ATV je možné hrát v módu pro jednoho, či více hráčů, a to jak online, pro až 16 lidí, tak na split-screenu, kde si můžete zahrát ve dvou.

Budete mít možnost vydat se různými cestami, využívat příležitosti (například získávání sponzorů) a plnění eventů a určitě potěší i možnost customizace jak postavy, tak vašeho stroje. Tak hurá na projížďku po nových krásných mapách.

 

 

Připravila: Lucie Sovová

Foto: steamstatic.com; fun-academy.fr; thesportsgrail.com; polygon.com; fanatical.com