CoolClub pro IT odborníky

eBay koupila službu k ověřování pravosti tenisek. Online nákupy tak budou bezpečnější

07.12.2021

Společnost eBay odkoupila službu Sneaker Con k ověřování pravosti tenisek. Rozšiřuje tak své partnerství se společností, která je tvůrcem této technologické vychytávky. Díky tomu mohou mít milovníci tenisek jistotu, že kupují zaručené originály.

 

Novinky

 

Akvizice společnosti navazuje na stávající spolupráci společnosti eBay s touto službou, která začala už v říjnu 2020. Tehdy eBay poprvé spustil proces ověřování pravosti prodávaných tenisek, aby předešel nejednomu zklamání.

Pokud přesáhne výše nákupu vybraných značek bot na eBay částku 100 $, boty projdou službou Sneaker Con. Tam jsou boty důkladně prověřeny odborníky, kteří zajistí, aby byly boty pravé a odpovídaly popisu v nabídce.

Na eBay už ověřením pravosti prošlo 1,55 milionů tenisek. Jsou kupujícím zaslány s visačkami, na kterých je doloženo jejich ověření. Generální ředitel společnosti eBay North America uvedl, že byla odezva na toto ověřování enormní.

Akvizice jim tak umožňuje pokračovat v transformaci eBay a poskytovat svým zákazníkům ještě více jistot a důvěry při nákupech. Společnost eBay nabízí záruku pravosti nejen u tenisek, ale i u luxusních hodinek a kabelek.

K jejich ověřování používá podobnou službu, jako je Sneaker Con a nabízí se otázka, jestli eBay odkoupí i tyto služby.

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: ebayinc.com