CoolClub pro IT odborníky

God of War Ragnarök: Vše, co potřebujete vědět

10.11.2022

Vychází očekávané pokračování herní série God of War. Mělo by se jednat o nejlepší hru roku 2022, takže očekávání jsou opravdu vysoká! Co vše o novém dílu vlastně víme?

 

PlayCool

 

Vývojáři ze Santa Monica Studio oznámili pokračování God of War Ragnarök poprvé v roce 2020, oficiální datum vydání je  9. 11. 2022. Hra je dostupná na PlayStation 4 a PlayStation 5.

Původní režisér God of War a God of War 2 se ujal role poradce. Hru místo něj režíruje Eric Williams, který se do jisté míry podílel na tvorbě každého dílu.

Pokud nemáte s herním příběhem God of War žádné zkušenosti a je to první z dílů, který se chystáte si zahrát, nemusíte se ničeho obávat. I když příběh hry God of War Ragnarök navazuje na události předchozí hry, tituly God of War z řecké éry jsou příběhově odlišné. Nicméně hraní poslední hry před pokračováním vám poskytne spoustu informací a správně vás naladí na další díl!

 

Místo činu: Ragnarök

Ragnarök, bitva, která má ukončit svět a kterou předpověděli severští bohové, se blíží.  Kratos a Atreus se na ni musí připravit návštěvou každé z devíti říší. Během cest potkávají spoustu nepřátel, ale také přátel, kteří jim nabídnou pomocnou ruku. Atreus se snaží zjistit, kým vlastně je, zatímco Kratos se vzpamatovává ze své minulosti. Podaří se jim zachránit svět nebo je konec nevyhnutelný?

 

Postavy

Kratos a Atreus – dvojice otce a syna se vrací a spolu s nimi i oblíbené postavy. Bude jim opět pomáhat Mimir, mluvící hlava, která patří nejchytřejšímu muži na světě. Dvojici hlavních hrdinů budou asistovat bratři Huldrové, Brok a Sindri.

Freya se v Ragnaröku stane zápornou postavou, kvůli tomu, že Kratos v prvním díle zabil jejího syna Baldura. Thor a Odin budou stejně jako Freya lačnit po pomstě. Kratos tak bude čelit těžkým bojům a výzvám. Souboje by měly být ještě víc propracované a brutální, tak jak se očekává.

Aby Kratos a Atreus mohli nad těmito nepřáteli vyhrát, budou potřebovat nové spojence. Například severského boha války Tyra. Velkou roli sehraje také ohnivá obryně Angrboda, která je v tradičních severských mýtech matkou Lokiho dětí.

Objeví se také zcela nové postavy. Některé z nich známe z pověstí, které jsme mohli slyšet v předešlých dílech.

 

 

9 říší

Ve hře God of War (2018) mohli Kratos a Atreus cestovat a prozkoumat říše jako jsou Alfheim, Helheim a Midgard. Muspelheim a Niflheim bylo možné prozkoumat také, ale sloužily hlavně pro arénu a minihry. Jotunheim byl také v první hře, ale jen krátce na konci.

Nový díl zvětší pouze pouto Atrea s jeho otcem, ale také prostředí, které mohou hráči navštívit. Studio Santa Monica potvrdilo, že budete mít důvod se do říší opakovaně vracet. Navíc se vydáte do Asgardu, Svartalfheimu a Vanaheimu.

Hlavní z těchto říší je Asgard. Sídlo moci a domov bohů Aesir. Samotná říše je rozdělena do několika oblastí. Valhalle vládne Odin. Bilskírnin slouží jako sídlo Thora.

 

Vzrušující souboje

Boje mají být více „viscerální“. Přibýt mají nové schopnosti, runové vyvolávání pro Atrea a Kratos bude mít k dispozici spoustu nových legendárních zbraní. Tlačítko trojúhelníku na ovladači má nový účel. Díky němu je k dispozici nová sada útoků nazvaná "Weapon Signature Moves".

V závislosti na tom, zda máte ve výbavě sekeru Leviathan nebo čepel Chaosu, Kratos "napustí nabroušenou ocel ledem nebo ohněm" a použije elementární pohyby s extra poškozením nazvané "Frost Awaken" a "Whiplash". Ragnarök nabídne hráčům také o něco větší rozmanitost, pokud jde o štíty, které lze použít.

Santa Monica Studio také prozradilo, že hra God of War Ragnarök zachovává funkce přístupnosti z God of War (2018) a přidává nové, které hráčům umožňují upravit hratelnost více než 60 způsoby.

 

 

Kolik hodin ve hře strávíte?

Dokončení hlavního úkolu zabere přibližně 20 hodin a dalších 20 hodin zabere dokončení vedlejších úkolů a post-herního obsahu. Doba je však pouze orientační a záleží pouze na vás a vašich schopnostech, kolik času se ve hře rozhodnete strávit.

 

Tip! Hra God of War se nejspíš dočká seriálové adaptace

 

 

Připravila: Karolína Farná

Foto: igdb.com