CoolClub pro IT odborníky

The Last of Us, nejočekávanější seriál roku 2023 je tady!

27.01.2023

The Last of Us je v původním znění videohra pro PlayStation 3, vytvořená americkým studiem Naughty Dog. Poprvé celosvětově spatřila světlo světa 14. července 2013. Teď, téměř po deseti letech můžeme sledovat její comeback, ale v seriálovém provedení. Ve své době byla hra dokonale načasovaná do daného okamžiku, nyní se tvůrci snaží o to samé na platformě HBO, tedy ovládnout seriálovou scénu tím nejlepším příběhem vyprávěným ve videohře.

 

PlayCool

 

The Last of Us je v původním znění videohra pro PlayStation 3, vytvořená americkým studiem Naughty Dog. Poprvé celosvětově spatřila světlo světa 14. července 2013. Teď, téměř po deseti letech můžeme sledovat její comeback, ale v seriálovém provedení.

Ve své době byla hra dokonale načasovaná do daného okamžiku, nyní se tvůrci snaží o to samé na platformě HBO, tedy ovládnout seriálovou scénu tím nejlepším příběhem vyprávěným ve videohře.

Hra z roku 2013 provází postapokalyptickým příběhem zasazeným do blízké budoucnosti. V hlavní roli je Joel, otec čtrnáctileté dívky Ellie, kteří se spolu vydávají za bezpečím zdecimovanou Amerikou poté, co bylo lidstvo téměř vyhlazeno pandemickou nákazou parazitickou houbou.

Ve hře se musí hráč schovávat před infikovanými jedinci a bránit se střelnými, popřípadě improvizovanými zbraněmi. The Last of Us ve své herní podobě získala v roce 2013 přes 200 prestižních ocenění za nejlepší hru roku.

Nyní je The Last of Us pro změnu nejočekávanější sérií roku 2023 a stojí za ní hvězdná jména jako Craig Mazin, tvůrce seriálu Černobyl nebo v hlavní roli Pedro Pascal, který se objevil například v seriálu Narcos.

Do karet mu hrají také kritici, kteří pějí pouze samou chválu a recenzenti označují The Last of Us za nejlepší videoherní adaptaci vůbec. Proto není divu, že seriál o nebezpečné nákaze houbou Cordyceps se zmutovanými lidmi neboli Clickery, vyvolal v divácích obrovský zájem a vzbudil vysoká očekávání. To, dokonce v den jeho premiéry na HBO, způsobilo přetížení serverů, takže si někteří fanoušci nemohli úvodní díl přehrát.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: igdb.com