CoolClub pro IT odborníky

Předběhlo Netflix, teď prošlo redesignem: iVysílání České televize v novém, poprvé má i exkluzivní obsah

09.12.2021

Zatímco se streamovací gigant Netflix teprve rozjížděl, Česká televize už několik let poskytovala své pořady online formou. Netflix vysílá od roku 2007, ČT od přelomu milénia. Tento týden uvedla Česká televize novou podobu iVysílání, které prošlo značnou rekonstrukcí.

 

Novinky

 

iVysílání nabízí svým divákům nový design, členěný katalog pořadů a exkluzivní obsah, který bude dostupný pouze online, stejně jako tomu je u vybraných streamovacích služeb.

„V prosinci uvedeme na nové webové platformě v premiéře hned tři projekty. Diváci se mohou těšit na dokumentární sérii Šimona Šafránka mapující třicet let rapové muziky v Česku RapStory, dále na Kritiku budoucnosti, což je magazín youtuberů Martina Roty a Patrika Kořenáře, kteří si kladou za cíl představit zajímavá povolání budoucnosti, a na pořad Do divočiny, v němž se diváky pro českou krajinu pokusí nadchnout Prokop Pithart,“ řekl k projektu výkonný ředitel pro nová média Marek Doležel. „Postupem času chceme nabídnout přihlášeným uživatelům nejen relevantnější obsah, ale i pokročilejší funkce, jako jsou třeba oblíbené či rozkoukané pořady.“ 

Mimo tuzemskou tvorbu se mohou diváci těšit na zahraniční tvorbu, která bude dostupná výhradně online. iVysílání se tak zařadí mezi oblíbené giganty poskytující rozsáhlou strukturovanou online databázi pořadů s vysokým komfortem pro diváky.

Další fází přerodu iVysílání bude mobilní aplikace i chytrá hybridní televize HbbTV kombinující televizní vysílání s širokopásmovým internetem.

Po dokončení inovací a implementací novinek budou mít diváci možnost si iVysílání přizpůsobit dle vlastních preferencí nebo si stáhnout aplikaci pro svá chytrá zařízení.

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: ČT