CoolClub pro IT odborníky

Zefektivněte HR procesy: 4 aplikace pro mobilní recruitment

15.02.2021

O důležitosti mobilního recruitmentu jsme již psali, nyní se rovnou zaměříme na konkrétní šikovné HR aplikace. Ušetří vám čas, udělají přehled v záplavě uchazečů a pozdvihnou váš nábor o stupínek výše. Chcete vědět, jak držet krok s dobou a zároveň být produktivní? Stahujte.

 

HRstack

 

Recruitee

Pravděpodobně nejoblíbenější aplikací na mobilní recruitment je Recruitee. Svůj podíl na tom má pestrost funkcí a uživatelsky přívětivé rozhraní, které tak trošku připomíná nástěnku ve Trellu. Společně s úkoly však můžete do jednotlivých sloupců přesouvat i kandidáty, abyste měli přehled, v jaké části náboru se právě nachází (například vyřazeno, před pohovorem, po pohovoru...).

Aplikace Recruitee ale nabízí mnohem více – umožní vám filtrovat kandidáty dle zadaných požadavků, vyřizovat e-mailovou korespondenci, komunikovat s týmem, zapisovat nové úkoly nebo vyznačovat události do interaktivního kalendáře. Aplikace vám šetří čas a dělá mobilní nábor ještě efektivnější, což se přímo odráží na její ceně.

Cena: Aplikace nabízí free trial, následně platíte poplatek od € 99 měsíčně (v závislosti na zvolené verzi).

Instalace: Aplikaci lze nainstalovat na mobilní zařízení i počítač.

 

 

Workable

Další praktickou aplikací, která potěší všechny recruitery, je Workable. Podle statistik ji využívá více než 6000 společností po celém světě a chválí si ji dokonce takoví giganti, jako je Ryanair, Travelex nebo M&S Digital.

Důvodem, který se skrývá za její oblíbeností, je komplexita řešení. Workable umožňuje jednoduše vytvářet profily kandidátů (včetně CV, referencí i výsledků z pohovoru), následně je segmentovat, inzerovat pracovní pozice na sociální sítě a kariérní portály, vyřizovat důležitou korespondenci, plánovat pohovory na přehledné nástěnce, ale také hledat vhodné kandidáty v databázi (podle vzdělání, pracovních zkušeností…). Zkrátka vše, co k náboru potřebujete, ve Workable najdete.

Cena: Aplikace nabízí free trial, následně platíte poplatek od € 99 měsíčně (v závislosti na zvolené verzi).

Instalace: Aplikaci lze nainstalovat na mobilní zařízení i počítač.

 

 

Calendly

Pokud rádi plánujete a chcete si udržet přehled ve svých schůzkách za každé situace, pak je aplikace Calendly přímo pro vás. Díky ní si jednoduše domluvíte pohovory s kandidáty i interní cally s dalšími členy týmů – jasně a přehledně.

Calendly vám zobrazí týdenní program, ukáže, v jaké časy máte volno, a na základě toho vám automaticky přendá následující události do volného okénka. Aplikaci můžete synchronizovat s řadou dalších kalendářů (například s Google kalendářem), takže budete mít stoprocentní jistotu, že vám nic neunikne.

TIP: I když je aplikace Calendly známá především pro svůj kalendář a plánovací software, využít můžete také její funkci video a audiohovorů.

Cena: Základní verze je zdarma, za prémiovou verzi zaplatíte $ 8 za měsíc, za profesionální verzi zase $ 12 za měsíc.

Instalace: Aplikaci lze nainstalovat na mobilní zařízení i počítač.

 

Shapr

Na závěr tu máme naprosto originální aplikaci Shapr, která vám umožní rychle se spojit s uchazeči a navázat svižnou komunikaci. Uživatelé si na Shapru mohou najít práci, stáž a nebo si rozšířit svou síť pracovních kontaktů. Jednotlivé profily uživatelů ukazují dovednosti, pracovní zkušenosti, zájmy a cíle, což recruiterům usnadní hledání a samotný nábor.

To, co dělá Shapr unikátní, je jeho rozhraní – vypadá totiž úplně stejně jako Tinder. V hlavní části aplikace se vám zobrazí profil se všemi detaily a vy se můžete rozhodnout, zda odpovídá vašim požadavkům. Pokud vaše odpověď zní ano, stačí prstem „swipnout“ doprava. Pokud kandidát nevyhovuje kritériím, „swipnete“ doleva. Shapr se vám bude hodit zejména v případě, kdy potřebujete zúžit pole vyhledávání na uchazeče s konkrétní sadou dovedností.

Cena: Instalace a využívání aplikace je zdarma.

Instalace: Aplikaci lze nainstalovat na mobilní zařízení i počítač.

 

 

Připravila: Petra Pruden