CoolClub pro IT odborníky

Nový handheld od Segy Game Gear Micro: Na velikosti záleží a ne, že ne

20.07.2020

K příležitosti 60. výročí přijde letos společnost SEGA mimo jiné s novým herním zařízením, jenž nese název Game Gear Micro. A nutno podotknout, že handheld opravdu dělá čest svému jménu.

 

PlayCool

 

 

Že by se k 60. výročí společnosti hodila nějaká bombastická novinka, velká zpráva nebo oznámení? No jak se to vezme. SEGA si tuto příležitost nenechala ujít, nicméně novinka může působit jisté rozpaky, alespoň tedy v našich končinách. O co jde?

 

Game Gear Micro

Byl oznámen zbrusu nový handheld s názvem Game Gear Micro, který pohodlně strčíte do kapsy. K dispozici bude ve 4 barevných variantách a začne se prodávat na japonském trhu již 6. října tohoto roku za v přepočtu zhruba 1000 Kč. Distribuce na západní trhy ještě nebyla oznámena, avšak je otázkou, zda se takto maličký přístroj má šanci někde jinde vůbec reálně uchytit, ba dokonce prosadit v další konkurenci. Přece jen asijská společnost si v bizarnostech libuje o něco více a praktické využití, jako například hraní na cestách, je - mírně řečeno - sporadické (kdo by to byl čekal od kapesní herní konzole, že?).

 

 

Pokud však patříte mezi fanoušky podobných roztodivností asijského střihu a praktické využití je ve vašem žebříčku někde na 120. místě, toto by vám ve sbírce nemělo chybět. Pro úplnost je třeba ještě zmínit, že se nejedná o zcela nový produkt, ale jakousi mikroskopickou verzi originální SEGA Game Gear.

 

Jaká barva, takové hry

Každá ze 4 variant konzole bude mít svou unikátní čtveřici her, takže pokud byste zatoužili po celé kolekci titulů, musíte si koupit všechny 4 modely.

  • Černá verze - Sonic the Hedgehog, Out Run, Royal Stone, Puyo Puyo 2
  • Modrá verze - Sonic & Tails, Gunstar Heroes, Sylvan Tale a Baku Baku Animal
  • Červená verze - Game Gear Shinobi, Columns, Revelations: The Demon Slayer, Megami Tensei Gaiden: Last Bible Special
  • Žlutá verze - Shining Force, Shining Force II, Shining Force: Final Conflict, Nazo Puyo Aruru no Ru

 

A co displej?

Asi nejožehavějším aspektem handheldu SEGA Game Gear Micro je displej, který má v průměru pouhou pouhých 1.15” a nejspíš by se při jeho sledování zapotil i rys ostrovid. Leckterého koumáka by možná s nadsázkou napadlo použít lupu. Ale ejhle, SEGA je napřed, na tuto "zapeklitost" myslela a skutečně nabízí i originální příslušenství v podobě lupy při zakoupení bundlu všech čtyř handheldů.

Je otázkou, jestli by přece jen páni inženýři neudělali lépe, kdyby zařízení poskytli nějakou přijatelnou velikost (nejen) obrazovky, výběr her totiž ve výsledku není špatný. Součástí je také integrovaný mono reproduktor a vstup pro sluchátka. Nabíjení je realizováno skrze USB port, ale můžete využít i dvě AAA baterie. Tak co, sáhli byste po takovém zařízení, kdyby bylo k dispozici? A hráli byste na něm?

 

 

Připravil: Dominik Wetter