CoolClub pro IT odborníky

6 trháků, které letos přistanou na filmových plátnech

04.03.2020

Každý rok jsou nachystány stovky nových filmů, které mají za cíl ohromit diváky – jen několika desítkám se to však podaří. Zde je předpověď šesti filmových trháků, které spatří světlo plátna už tento rok. Pokud jste milovníkem filmových novinek, pak si rozhodně nenechte ujít tyto perličky!

 

CoolMovie

 

Rychle a zběsile 9

V rychlém světě automobilových honiček není nic nemožné – dokazuje to i 9. díl oblíbeného akčního filmu Rychle a zběsile, který se na filmových plátnech objeví 21. května 2020. Ani tentokrát zde nebudou chybět staré známé ikony v čele s Vinem Dieselem, Michelle Rodriguez a Tyresem Gibsonem.

V tomto povedeném dílu bude Dominic Toretto znovu řešit, jak porazit nepřítele a postarat se o svou milovanou rodinu. Minulost ho dohání a nyní bude muset čelit svému vlastnímu bratrovi Jacobovi a kyberteroristce Cipher, která se po porážce v osmém díle znovu postavila na nohy.

Stejně jako každý díl, i tento nabídne spoustu skvělých soubojů, létajících aut, kaskadérských kousků a typického humoru. Pokud patříte mezi fanoušky této legendární filmové série, pak rozhodně nezmeškejte premiéru.

 

Bond 25: Není čas zemřít

V přehlídce akčních filmů budeme i nadále pokračovat, neboť na filmová plátna již velmi brzy dorazí také legendární bondový film s názvem: Není čas zemřít. Jedná se o dvacátý pátý film o fiktivním agentovi, jehož role se nezhostí nikdo jiný než šarmantní Daniel Craig – ten si Bonda zahraje po páté a naposledy. Světlo pláten kina uvidí tato skvělá bondovka už 2. dubna 2020.

 

 

Děj filmu začíná na Jamajce, kde si hlavní hrdina užívá svůj zasloužený důchod. Tento stav však netrvá dlouho – přichází k němu agent CIA, který ho poprosí o doručení záhadného balíčku na Kubu. Během této cesty se Bond ocitne nejen ve spárech zločinecké organizace SPECTRE, ale také je nucen bojovat se záhadným cizincem v podobě zákeřného Safina. Jak to všechno dopadne?

 

Tiché místo: Část II

Po obrovském úspěchu prvního hororového dílu, přichází ve velkém očekávání jeho pokračování, které v českých kinech bude startovat již 19. března 2020. Hlavní roli si zde opět zahraje okouzlující Emily Blunt a John Krasinski, který si sám vytvořil scénář a film zrežíroval.

Rodina Abbottova i v tomto dílu bude znovu čelit invazi příšer, které se díky svým schopnostem dostaly na vrchol potravního řetězce a ovládly celou planetu. Abbottovi přežili jen díky tomu, že se naučili komunikovat znakovou řečí (příšery jsou slepé, dokážou lidi najít pouze po sluchu). V tomto pokračování opouští rodina svou farmu a vydává se hledat bezpečné útočiště a pomoc přeživších. Nebezpečí jim však tentokrát nehrozí pouze od příšer, ale také od samotných lidí. Jak dopadne jejich pouť? Dokáže Evelyn (Emily Blunt) ochránit svou rodinu?

 

Mulan

Milovníci Disney filmů se letos dočkají hrané verze pohádky Legenda o Mulan, kterou jsme na televizních obrazovkách mohli poprvé spatřit v roce 1998. Tento rok přichází film v novém hávu, který mu dala talentovaná režisérka Niki Caro. Premiéra vtrhne do kin již 26. března 2020 a bude se rozhodně na co těšit.

Děj filmu začíná stejně jako v originální pohádce: Na Čínu útočí nájezdníci ze severu, v důsledku čehož císař vydá nařízení – v něm stojí, že každý muž z rodiny je zavázán bojovat za obranu země. Osud nadělil rodině Hua pouze dcery, proto je k boji vyzván sám starý otec. To však dcera Mulan nedopustí a v přestrojení za muže se vydává sloužit čínské armádě. Tato cesta z ní učiní nejen talentovaného bojovníka, ale také ji vyslouží respekt rodiny i celého národu.

 

Wonder Woman 1984

Jednu odvážnou hrdinku střídá další, a to tentokrát nebojácná Wonder Woman, kterou si v tomto filmu zahraje už podruhé Gal Galdot – ta ztvární původní komiksovou postavu vydavatelství DC Comics. Režie tohoto veleúspěšného pokračování se zhostila Patty Jenkins a premiéry se dočkáme už 4. června 2020.

Jak název napovídá, děj se bude odehrávat v roce 1984 – přelomové éře nástupu moderních technologií a nové kultury. Diana alias Wonder Woman bude v tomto dílu čelit obchodnímu magnátovi Maxwellovi Lordovi a archeoložce, kterou ztvárnila Kristen Wiig. Na svého nepřítele však nebude Diana sama – po desítkách letech se znovu setkává s milovaným Stevem (Chris Pine), s nímž tvoří fantastické duo superhrdinů.

 

The Eternals

Na sklonku roku 2020 nás čeká ještě jedna očekávaná perla, jež rozhodně přitáhne mnoho pozornosti. Ta bude mít podobu akčního amerického filmu The Eternals natočeného na motivy komiksů Marvel, který byl stvořen pod taktovkou režisérky Chloé Zhao. Hvězdné obsazení mu samozřejmě neuniklo – v The Eternals si zahrají ikony jako Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden a mnoho dalších.

A nyní již k samotnému ději. Hlavní hrdinové jsou v tomto filmu nesmrtelné bytosti nazvané Eternals, které tajně žijí na Zemi tisíce let. Po událostech z filmu Avengers: Endgame (2019) je nečekaná tragédie spojí dohromady, aby společně čelili nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. To, zda jim spojené síly budou na tak mocného nepřítele stačit, uvidíme již za pár měsíců.

Letošní nabídka filmů roku je neuvěřitelně široká a rozmanitá, proto se rozhodně máme na co těšit. Ze všech žánrů nejvíce převládají akční a dobrodružné filmy – Bondem počínaje a Wonder Woman konče. Skvělé obsazení, originální náměty a zkušená režie si jistě získají srdce všech filmových nadšenců.

 


Připravila: Petra Pruden

Foto zdroj: Rojakdaily.com | Movieweb.com