CoolClub pro IT odborníky

Je tu opět nová aktualizace iOS 16.3, co přináší nového?

03.02.2023

Aktualizace systému iOS od společnosti Apple je tu. Nyní ji naleznete na vašich mobilních zařízeních připravenou ke stažení. Přináší s sebou nové funkce, opravu několika chyb a v rámci Black History Month několik designů pro váš iPhone. Pojďte se podívat na novinky, které nejnovější update softwaru nabízí.

 

Novinky

 

Podpora pro HomePod druhé generace

Společnost Apple oznámila vydání nového HomePodu jen čtyři dny před zpřístupněním nejnovějšího softwaru. Právě iOS 16.3 bude novinku, druhou generaci zařízení HomePod, podporovat. Na trhu k zakoupení se objeví už 3. února.

 

Nová tapeta Unit v rámci Black History Month

Do tvorby letošní kolekce Black Unity se zapojili členové černošské tvůrčí komunity společnosti Apple. Výsledkem jejich práce je vyjádření inspirované mozaikou, oslavující život černošských komunit a sílu jednoty.

K dispozici je tak nyní náramek na hodinky z červené, zelené a černé příze s nápisem Unit, ciferník hodinek Unity Mosaic, obsahující geometrické tvary navíc s využitím žluté barvy a tapeta Unity na zamykací obrazovku mobilu.

Mimo zmíněné designy, Apple vypustil i obsah vázaný k Black History Month, například knižní kolekci Read More Black Authors, zajímavé články v Apple News o černošských zkušenostech v Americe a mnoho dalšího.

 

Nové způsoby použití tísňového volání SOS přes satelit

Služba Emergency SOS přes satelit byla představena už v září na akci společnosti Apple, přichází ale až s nynější aktualizací iOS 16.3. Původně bylo možné spustit tísňové volání podržením bočního tlačítka a tlačítka hlasitosti, což ale vyvolalo teprve posuvník pro volání SOS.

Nyní je možné volat tísňovou linku rychleji. Zůstává podržení bočního tlačítka spolu s tlačítkem hlasitosti, ale jejich uvolněním se už rovnou spustí odpočítávání a alarm, po kterém tísňovou linku zavolá iPhone sám.

 

Bezpečnostní klíče přicházejí do Apple ID

Nyní bude možné místo dvoufázového ověřování používat bezpečnostní klíče třetích stran. Nadále zůstává používání hesel, jen přibude další vrstva zabezpečení, která může ochránit před případnými phishingovými podvody a hackery.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Apple.com