CoolClub pro IT odborníky

Virtuální svět Dungeons & Dragons: Nová služba od D&D přináší nekonečné hodiny zábavy

13.04.2023

Hra Dungeons & Dragons už po několik desetiletí přináší hráčům nekonečné hodiny zábavy a dobrodružství, a to i přesto, že se jedná o stolní hru, což se už v dnešní době může zdát trochu retro. Tomu je teď ale konec. Výrobce D&D nedávno oznámili spuštění nové služby „virtual tabletop“. Na co se těšit?   

 

PlayCool

 

Dungeons & Dragons patří mezi hry, kde se hráči staví do rolí hrdinů, jedná se o princip role-playing games nebo také RPG. Funguje to tak, že je společně vyprávěn příběh, který hráči vyhodnocují prostřednictvím pravidel a kostek.

Na základě toho pak dokáží určit, zda se podařilo uniknout ohnivému dračímu dechu nebo jestli například zasáhli protivníka šípem. Spoluhráči se tak mění na čaroděje či válečníky a vydávají se vstříc nebezpečnému dobrodružství plného pastí, kouzel, nepřátel, ale i pokladů.

Doposud k této jedné z nejoblíbenějších her na světě postačily jen papíry s tužkou, a kostkami, nyní se však hra přesouvá i do virtuálního světa. Oznámila to nedávno společnost Wizards of the Coast, výrobce Dungeons & Dragons. Spouští totiž novou službu, která hráčům umožní hrát hru online na virtuálním stole, ale stále „jako naživo“.

Mezi hlavní výhody patří především možnost vytvářet a sdílet virtuální stoly, a tak hrát s dalšími nadšenci bez ohledu na to, kde se zrovna nacházejí. Zároveň ale byly zachovány veškeré dílčí herní kroky, které k RPG neoddělitelně patří.

Toto virtuální řešení od výrobců D&D přináší zapojení oficiálně vydaných produktů, grafiku využívající Unreal Engine nebo třeba implementaci virtuálních figurek.

Na to, jak konkrétně bude řešení vypadat a jaké jsou další plány si hráči budou muset ještě počkat. Představení virtuálního D&D je v plánu v závěru roku. Takže, pokud jste fanouškem Dungeons & Dragons a chcete se ponořit do virtuálního světa a hrát hru se svými přáteli, nezoufejte. D&D Beyond Virtual Tabletop je už za rohem.

 

 

Připravila: Petra Sauerová