CoolClub pro IT odborníky

Apple oznámil novou funkci Tap to Pay. Udělá z iPhonů bezkontaktní platební terminály

22.02.2022

Technologický gigant Apple oficiálně oznámil novou funkci Tap to Pay, která umožní podnikům přijímat platby pomocí iPhonu. K placení by tak nově obchody nemusely používat platební terminály nebo jiný doprovodný hardware.

 

Novinky

 

Nová funkce s názvem Tap to Pay v podstatě promění iPhone v platební terminál. Umožní tak obchodníkům bezpečné přijímání bezkontaktních plateb od zákazníků. Funkce bude zpočátku dostupná pouze v USA, později by se měla rozšířit i do zbytku světa, kdy to bude, ale zatím není známo. Tato technologie bude k dispozici na modelech iPhone XS nebo novějších.

V praxi to bude fungovat tak, že zákazník přiloží své zařízení s Apple Pay k iPhonu obchodníka a platba bude následně dokončena. Platební platforma Stripe by měla novou funkci Tap to Pay nabídnout firemním zákazníkům již na jaře. Další platební platformy a aplikace budou následovat v průběhu tohoto roku.

Společnost Apple při vývoji velmi dbala na bezpečnost a uvedla, že díky službě Tap to Pay jsou platební údaje zákazníků chráněny a všechny transakce provedené prostřednictvím této funkce jsou šifrované. To zajistí, že se společnost nedozví, kdo zboží nebo službu kupuje ani co kupuje.

Funkce Tap to Pay bude k dispozici také platebním platformám a partnerům z řad vývojářů, kteří ji budou moci integrovat do svých aplikací pro iOS jako jednu z možností platby.

 

 

Připravila: Diana Hovorková
Foto: apple.com