CoolClub pro IT odborníky

5 Netflixových trháků roku 2019

06.01.2020

Stejně jako další roky, i rok 2019 byl na Netflixu neskutečně povedený. Za uplynulých dvanáct měsíců představila tato streamovací platforma skvělé seriály, které jsou nabité vtipem, napínavými scénami a překvapivými zvraty. Pokud jste i vy milovníkem kvalitních seriálů, v zásobě tu máme přichystaných 5 netflixových trháků, jež vám skvěle zpříjemní sychravé odpoledne nebo páteční večery. 

 

Magazín

 

Pokud máte rádi Netflix a chtěli byste inspiraci na sledování nových seriálů, tak vám jistě přijdou vhod tipy, které tu pro vás máme nachystané. V tomto roce totiž tato oblíbená platforma vydala celou řadu nových filmů a seriálů, jež by si žádný milovník dobrých pořadů rozhodně neměl nechat ujít. Zmínka tu bude o dobrodružném Zaklínači, děsivé Marianne, napínavé Zelené hranici, dramatickém Agentovi nebo o Posledním z carů.

 

Zaklínač (The Witcher)

Ti z vás, co milují fantasy, jistě znají příběhy polského spisovatele Andrzeje Sapkowského, který už od roku 1993 píše dobrodružné románové ságy, jež si zamiloval celý svět. Od té doby jsme se už dočkali šesti originálních románů, jejichž hlavním hrdinou je slavný zaklínač a lovec nestvůr, Geralt z Rivie. Po těchto povedených knižních vydáních se však nadšení čtenáři konečně dočkali i filmového ztvárnění!

Hlavní roli si tu zde nezahraje nikdo jiný než atraktivní Henry Cavill, kterého znáte z filmu Mission: Impossible – Fallout z roku 2018 nebo Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti z roku 2016. I ve Witcherovi si zahraje hrdinu, nicméně si tentokrát bude muset poradit s děsivými monstry, mocnou čarodějnicí a nebezpečnými nástrahami. Premiéra první série na Netflixu vyšlo 20. prosince loňského roku a očekávání byla opravdu velká. Jako malá ochutnávka poslouží oficiální netflixový trailer, který odtajňuje skutečnou podobu Geralta a odkrývá dobrodružný odér celého příběhu. Pro nedočkavé můžeme rovnou prozradit, že brzy bude představena i druhá série.

 

 

Marianne (Marianne)

Po krátké odmlce hororového seriálu Dark představil 13. září Netflix zbrusu novou hororovou řadu nesoucí název Marianne. Hlavní role si zde zahrály nové netflixové tváře – v plném nasazení tak uvidíte talentovanou Victoire Du Bois (Emma), půvabnou Lucii Boujenah (Edmund) nebo například šarmantního Albana Lenoira (Rozsévač).

Francouzská série osmi epizod vypráví příběh proslulé spisovatelky Emmy Larsimonové, která i přes svou úspěšnou kariéru bojuje s vnitřními démony. Už od dětství ji totiž každou noc straší hrozivé noční můry, které nemají konce. Situace nabírá na ještě větší intenzitě v momentu, když se Emma vypraví do svého rodného města – tam zjistí, že její děsivé můry se stávají skutečností. Démon v podobě zlé čarodějnice Marianne ji pronásleduje na každém rohu a ze všech sil snaží naplnit hrozivé poslání. Jak bude Emma čelit svému strachu a podaří se jí Marianne zahnat? Pokud jste seriál ještě neviděli a děj této série vás zaujal, neváhejte se podívat na oficiální trailer, ve kterém se dočkáte děsivých výjevů a lekavých scén, ze kterých jde jenom mráz po zádech.

 

Zelená hranice (Green Frontier)

Mezi další oblíbené seriály, které vyšly tohoto roku, patří i krimi thriller Zelená hranice, jenž se na obrazovkách Netflixu objevil 16. srpna 2019. Hlavních rolí se zhostili sympatická Angela Cano, okouzlující Juana del Río nebo nebojácný Nelson Camayo, jejichž skvělé herecké výkony si budete moci vychutnat hned v 8 epizodách.

Seriál Zelená hranice vypráví příběh mladé detektivky Heleny z Bogoty a jejího partnera, kteří cestují přímo do srdce hluboké Amazonie, aby prozkoumali řadu tajemných vražd. Brzy po příjezdu si však uvědomí, že se v této džungli skrývá mnohem více tajemství, než si původně mysleli. Děsivá atmosféra graduje, když narazí na tajemný domorodý kmen, jež nese hrozivé tajemství. Podaří se mladé Američance odhalit význam sériových vražd, a přitom zůstat naživu?

 

Poslední z carů (The Last Czars)

Máte rádi historické seriály? Pokud jste odpověděli ano, pak jistě uvítáte nový netflixový seriál Poslední z carů, jenž oslavil svou premiéru 3. července. Tato americká série obsahuje 6 nadupaných epizod, ve kterých si zahráli elegán jako je Oliver Dimsdale nebo půvabná Elsie Bennett. Režie se zase s grácií zhostil ostřílený Adrian McDowall a Gareth Tunley.

A nyní už k samotnému ději. Kontext je zasazen do počátku 20. století, kdy Ruskem otřásají sociální bouře a nepokoje. Hlavní postavou není proto nikdo jiný než car Mikuláš II., jenž změny odmítá a protesty bez okolků potlačuje. V té chvíli drží Rusko od revoluce jen vlásek a celá dynastie Romanovců se pomalu řítí k zániku. Tento americký dokumentární seriál je výjimečný tím, že je jeho děj proložen komentáři historiků, což u netflixových seriálů bývá poměrně neobvyklé. Nicméně i přes snahu udělat seriál podle skutečných událostí, diváci často kritizovali historickou nepřesnost a nepochopení tehdejších carovských poměrů. Pokud však hledáte dobrou podívanou s hvězdným obsazením a napínavým dějem, Poslední z carů si zamilujete.

 

Agent (The Spy)

Seriál, který žánrově skvěle doplní výše zmíněné novinky, je nepochybně americké drama Agent, jehož premiéra se na televizních obrazovkách odehrála 6. září 2019. Hlavní postavu si zde zahrál britský komik, Sascha Baron Cohen, kterého jistě poznáte z komedie Borat, Brüno nebo Diktátor.

Toto drama sice obsahuje pouze 6 epizod, nicméně o to intenzivnější a nabitější jsou. Seriál vypráví příběh o Eli Cohenovi, izraelském špiónovi, který v 60. letech uprchl do Sýrie, aby naplnil své důležité poslání. Jeho šarmantní povaha ho v Damašku vynesla až na vrchol společenského žebříčku a Eli se tak velmi rychle stal váženým a úspěšným občanem Sýrie. Díky tomu se mu povedlo splnit jeho hlavní misijní úkol – ocitnout se ve vyšších politických kruzích, dostat se k nejcennějším informačním zdrojům, a tím uvést Izrael do strategické výhody. Herecké výkony v této detektivce jsou opravdu mimořádné, proto se můžete těšit na skvělý filmový zážitek. Bonusem navíc je i fakt, že seriál Agent je dostupný v českém znění. Pokud jste seriál ještě nezkoukli, pak můžeme prozradit, že dabingu se zhostil například Dalibor Gondík a další české herecké osobnosti.

 


Připravila: Petra Pruden