CoolClub pro IT odborníky

Konec opakovaných registrací na měsíc zdarma: Netflix tiše zrušil zkušební předplatné

21.04.2021

Fanouškům streamovací služby Netflix připravila společnost nemilé překvapení. Bez předchozího upozornění zrušila zkušební měsíční předplatné zdarma. České diváky lákal Netflix na bezplatnou zkušební verzi od svého spuštění v ČR, po pěti letech teď tato možnost končí. A to pro všechny evropské země, v nichž je dostupný.

 

Novinky

 

Měsíční free verzí dokázal Netflix nalákat spoustu nových zákazníků. Největší nárůst zaznamenal Netflix v období pandemie, kdy se díky rekordním tržbám stal vítězem koronavirové krize. Teď se však trend zpomalil a výsledky nízkého růstu počtu nových uživatelů za poslední čtvrtletí zaskočily i samotnou společnost. Souvisí situace se ztíženým natáčecím režimem nových titulů v době pandemie, nebo spíše s rostoucí konkurencí?

 

Měsíce streamování zdarma

Přestože se společnost k tomuto zásadnímu kroku příliš nevyjádřila, lze předpokládat, že jedním z důvodů byly opakované nové registrace, vytvářené po uplynutí původního bezplatného období. Proti tomu se společnost sice několikrát ohrazovala, řada uživatelů si však po uplynutí zkušební doby vždy uměla najít způsob, jak založit registraci novou a řadu měsíců se opakovaně se přihlašovat k Netflixu a neplatit.

Netflix je v ČR přístupný od roku 2016, od roku 2019 funguje v češtině. Za dobu svého působení u nás ani jednou nezvyšoval předplatné (na americkém trhu za tu dobu několikrát). Oblíbený je zejména pro širokou nabídku snímků, velké množství vlastních titulů, technickou kvalitu, velkou podporu zařízení i možností stahovat tituly do offline režimu.

 

 

Připravila: Alena Čálková