CoolClub pro IT odborníky

Hackeři se už umí dostat do jakýchkoliv hotelových dveří na světě

Magazín
Každý rok se v Las Vegas konají hackerské konference Black Hat a Defcon, kde se tisíce bezpečnostních výzkumníků snaží hacknout cokoli, co jim přijde do cesty. Třeba váš hotelový pokoj.

Novinky 

Tesla chystá revoluci v dopravě, v létě představí robotaxi

Fanoušci Tesly a autonomních vozidel se mají na co těšit. Elon Musk před pár dny na sociálních sítích oznámil, že Tesla 8. srpna představí dlouho očekávané robotaxi.

Apple patentoval geniální nástroj umožňující revoluční ovládání iPhonů

Apple pro technologii MagSafe chystá revoluční novinku. Půjde o chytré otočné kolečko, které lze magneticky připevnit k zádům iPhonu a otevřít si tak dveře ke zcela novému způsobu ovládání.

Zapomeňte na chatboty, novým hitem jsou AI agenti

Dominance ChatGPT a Gemini na trhu generativní umělé inteligence se možná chýlí ke konci. Na scéně se objevuje nová síla, AI agenti. Slibují revoluci v oblasti softwaru a automatizace.

Magazín 

Hackeři se už umí dostat do jakýchkoliv hotelových dveří na světě

Každý rok se v Las Vegas konají hackerské konference Black Hat a Defcon, kde se tisíce bezpečnostních výzkumníků snaží hacknout cokoli, co jim přijde do cesty. Třeba váš hotelový pokoj.

Schválený zákon EU o umělé inteligenci: Čím konkrétně vás chrání?

Evropský parlament razantním krokem schválil tzv. AI Act, revoluční legislativu regulující umělou inteligenci. Zákon má za cíl zajistit bezpečnost a soulad s lidskými právy v tomto dynamicky se rozvíjejícím oboru, aniž by bránil inovacím.

Jaro on-line lásce nepřeje: Tinder a další čelí žalobě z budování závislosti

Uživatelé seznamovacích platforem podali žalobu na známé seznamovací aplikace. Chtějí zjistit, zda nejsou oběťmi psychologicky manipulativních funkcí a algoritmů, namísto předestíraného spojování lidí.

CoolMovie 

Novinky na streamovacích platformách: Sci-fi, akce a návrat X-Menů

Ať už vás láká sci-fi od tvůrců Hry o trůny, napínavý true-crime o New Yorku, nebo návrat do světa X-Menů, z aktuální nabídky streamovacích služeb si vybere každý.

Duna 2 trhá rekordy, ani v Česku nemá konkurenci

Očekávané pokračování sci-fi filmu Duna z roku 2021 slaví nevídaný úspěch. Snímek se vyšplhal na příčky i před loňskou Barbie či Oppenheimera a stává se největším hitem letošního roku.

Akční nářez, Boy Kills World, dorazí v dubnu

Fanoušci akčních filmů, zbystřete. Jeden z nejočekávanějších akčních snímků roku, Boy Kills World, má konečně oficiální premiéru. Do amerických kin vtrhne 26. dubna, strhující trailer už je k mání pro všechny.

PlayCool 

Cestu českých videoher dokumentuje seriál Game Story

Zajímá vás vývoj českého herního světa až do dnešní podoby? Game Story slibuje nezapomenutelný a strhující zážitek. Dokumentární seriál tď najdete na iVysílání České televize.

Helldivers 2: Šílená, těžká a neskutečně zábavná kooperativní herní pecka

Toužíte po epické herní zábavě s přáteli? Pak vsaďte na Helldivers 2: Hru, která vás vtáhne svou zběsilou akcí i humorem plným satiry.

Tohle si nesmíte nechat ujít, PlayStation 5 Pro dorazí ještě letos

Gaming masteři moc dobře ví, že se v roce 2024 mohou těšit na nástupce Nintendo Switch. Nyní ale vyplouvá na povrch, že se chystá letošní uvedení i neméně očekávaného PlayStationu 5 Pro.

Nejnovější pozice www.CoolJobs.eu


Anastasiia Dmytryshyna
Sourcing Manager

C# Developer

Chcete měnit svět kolem sebe a vytvářet chytrá města? Hledám C# Developera, který se pustí do vývoje inovativních řešení pro řízení dopravy a parkování. Pokud máte minimálně 3 roky zkušeností s C# a umíte anglicky na komunikativní úrovni, neváhejte a staňte se součástí týmu, který svými kódy zlepšuje životy lidí ve městech. Budete mít možnost si vybrat technologie podle vašich znalostí a preferencí z těchto technologií: ASP.NET Core, C#, C++/17/20, programování FPGA, Python. Zaujala vás nabídka? Ozvěte se mi ještě dnes.

Lukáš Vegner
Sourcing Manager

Business Analyst

Hledám odborníka na Business analytiku. Připojte se k týmu a staňte se klíčovou postavou v projektu výměny corebankingu a účetního systému. Vaší náplní práce bude kooperace v corebankingovém týmu, aplikování, definice a řešení problémů spojených s migrací. Pozice vyžaduje praxi s faktoringem/úvěrovými doménami financování pohledávek a znalost Jira, Confluence, UML a EA. Pokud máte zkušenosti s Lendscape (RB, Transfinance), jste ideální kandidát. Začněte novou kapitolu své kariéry.

Filip Vavřička
Sourcing Manager

Project Manager

Hledám Project Managera s min. 10 lety zkušeností v IT projektovém řízení a znalostí AWS a datových technologií. Máte zkušenosti s vedením týmu o více než 30 členech, ovládáte němčinu a angličtinu a jste obeznámeni s agilním vývojem softwaru? Pak hledám právě vás. Přidejte se k týmu a pracujte na špičkových projektech v oblasti cloudových technologií. Zkušenost s Data Lake, Data Warehouse a v automobilovém sektoru je výhodou. Zaujala vás to? Určitě se mi neváhejte ozvat.

Thomas Toya
Sourcing Manager

Datacenter Consultant

Hledáme zkušeného kandidáta na pozici Datacenter Consultant. Pokud máte solidní znalosti síťových technologií, zkušenosti s návrhem a implementací datacenter technologií a komunikativní znalost angličtiny, pak hledám právě vás. Budete mát možnost pracovat na zajímavých projektech, kde budete mít možnost uplatnit své schopnosti a dále růst. Čeká vás design řešení v datových centrech, konzultace a návrhy řešení dle požadavků zákazníka a zpracovávání zakázek. Přidejte se k mému klientovi a posuňte vaší kariéru na další level.

Zuzana Kovačiková
Sourcing Manager

Java Developer

Hľadám skúseného Java Developera, ktorý sa bude podieľať na vývoji nového systému v rámci greenfield projektu. Ak vynikáte vo vytváraní kvalitného, škálovateľného kódu, máte min. 5 rokov skúseností v Java/JEE a ovládate Spring, CI/CD, Jenkins a Git, potom je táto pozícia určená práve vám. Vaša úloha bude zahŕňať aj koučovanie juniorov a podporu tímu pri vytváraní technických riešení. Rozumiete aj relačným databázam, ORM a ovládate frontendové nástroje (JavaScript/Typescript, ReactJS/Angular)? Potom ste ideálny kandidát. Kľúčová je aj znalosť anglického jazyka na úrovni B2. Pridajte sa k agile tímu a posuňte svoju kariéru na ďalšiu úroveň.

Anna Serdechna
Sourcing Manager

Flutter Developer

Are you an experienced Flutter Developer on the lookout for a challenging new role? I am seeking a skilled individual who is proficient in Flutter/DART and has a deep understanding of its architectural perspective. You will be expected to review and provide feedback on code, actively participate in recruitment, and assist mid-level professionals. Along with these key responsibilities, you will contribute shared code and implement innovative ideas to enhance our code, processes, and organization. This is an excellent opportunity to elevate your career in a dynamic work environment.

Ondřej Kaltounek
Sourcing Manager

SAP EAM Consultant

Hledám zkušeného SAP EAM konzultanta na projekt implementace a migrace na S4HANA. Pokud máte silné analytické a komunikativní schopnosti, 5+ let zkušeností s implementací a konfigurací SAP EAM modulů, a pokud vám není cizí komunikace s klienty v energetickém sektoru, tato pozice je právě pro vás. Čekají na vás výzvy v podobě poskytování poradenství, řešení pro implementaci, analýzy požadavků a jejich překládání do technických specifikací. Uvítám schopnosti v AJ min. B2 a pokud máte zkušenosti s implementací SAP S4HANA, budete mezi favority. Nezmeškejte tuto příležitost a přidejte se.

Evgeniy Kruk
Sourcing Manager

Java Developer

Hledám seniorního backend Java Developera se specializací na Kotlin. Pracovat budete na rozvoji interního produktu, výpočtového nástroje ve formě webové aplikace pro zefektivnění B2B procesů a tvorbu obchodních nabídek. Vaším úkolem bude také sdružování menších aplikací do jedné centrální. Pozice vyžaduje zkušenosti s PostgreSQL a pokročilou úroveň angličtiny. Pokud k tomu přidáte ještě znalosti Oauth2, Azure, CI/CD a Node.js, jste ideální kandidát. Připojte se k týmu a posuňte svou kariéru na další level.

Kevin Al-Ali
Sourcing Manager

IT Analyst

Hľadám IT Analytika, ktorý je pripravený zapojiť sa do nového projektu zameraného na API integračnú analýzu. Hlavnou náplňou práce bude úzka spolupráca s business analytikmi, tvorba dokumentácie pre developerov a vytváranie mapovania dát medzi systémami, tvorba gap analýz a vytváranie procesných analýz a diagramov. Ideálny kandidát má silné zručnosti v REST API, XML a JSON, SQL, JIRA/Confluence, UML a BPMN. Ďalej je dôležitá skúsenosť s tvorbou funkčných špecifikácií a definíciou testovacích scenárov. Ak máte cit pre detail, ste zodpovední a flexibilní, rádi sa učíte nové veci a vaše zručnosti dokážete uplatniť v agilnom prostredí, tak hľadám práve vás. Neváhajte a prihláste sa ešte dnes.