CoolClub pro IT odborníky

8 HR akcí v roce 2022, které si rozhodně nenechat ujít

17.01.2022

HR manažeři, personalisté, ředitelé firem, specialisté na interní komunikaci – pro vás všechny je na letošní rok připravený bohatý program HR akcí všeho druhu. První z nich jsou už na obzoru, tak si je nenechte utéct. 

 

HRstack

 

Rok 2022 začíná se slibným výhledem na meetingy a konference, které se nebudou primárně konat on-line. Také svět HR a recruitmentu čeká několik zásadních akcí, které budou zdrojem inspirace i odhalování trendů pro současný svět, jemuž vévodí hybridní model práce, digitalizace i efektivnější možnosti, jak oslovit nové kandidáty. Přinášíme vám 5 českých a 3 zahraniční tipy na zásadní HR akce v letošním roce.

 

20. HR KONFERENCE – profesní setkání personalistů k aktuálním otázkám

Minulý rok byla 20. HR konference pro personalisty zrušená. Pro vás, kteří jste měli koupené lístky, máme dobrou zprávu – náhradní datum už je na světě. Akce se uskuteční v březnu, a bude o to lepší. Těšit se můžete na hodnotné diskuze a přednášky na palčivá témata současné doby. 

O čem bude řeč? Hlavní pozornost si zaslouží téma: Jak pandemie covid-19 změnila zaměstnávání. JUDr. Adam Valíček vám vysvětlí, jak testovat zaměstnance, jak řešit očkování nebo náklady spojené s home office. JUDr. Irena Valíčková vám předá tipy, jak zvládnout návštěvy inspektorů a kontrolorů. Mluvit se bude i o diskriminaci a nerovném zacházení na pracovišti. Díky tomu zjistíte, jak takové situace zvládnout s lehkostí a klidem. 

Kdy: 24. 3. 2022

Kde: Hotel Continental, Brno

 

 

HR (R)Evoluce 2022

V těsném závěsu za Legislativním forem na vás čeká báječná HR (R)Evoluce. Hlavní pozornost bude patřit digitalizaci, která může působit jako dvousečný meč: jež na jedné přinesla straně skvělé nástroje a technologie, na druhé straně je potřeba věnovat zvýšenou pozornost zaměstnancům, jejich potřebám motivace a vzdělávání.

Řeč přijde i na fungování hybridního režimu a sociální sítě jakožto nástroj při náboru. 

Program je plný zkušených řečníků, případových studií a panelových diskuzí, takže je rozhodně o co stát. Navíc se nemusíte bát, že byste tuhle akci zmeškali. Pokud by se nemohla uskutečnit naživo, dočkáte se alespoň online verze. 

Kdy: 7. 4. 2022

Kde: Jalta Boutique Hotel, Praha 

 

Legislativní forum

Navážeme další konferencí právního duchu, a tou je Legislativní forum, které bylo rovněž přeloženo z podzimu minulého roku. Jak název napovídá, probírat se bude aktuální pracovněprávní legislativa a všechny zkušenosti, trendy a novinky s ní spojené.

Hlas dostanou zástupci státní správy a právních kanceláří, takže se můžete těšit na ostřílené řečníky. Mezi ně patří například JUDr. Michael Košnar, vrchní ministerský rada MPSV, Markéta Schormová, předsedkyně Sekce zaměstnanosti a práce nebo JUDr. Dalibor Kovář, vedoucí advokát ve společnosti HAVEL & PARTNERS.

Na programu Legislativního fora jsou například zkušenosti s programem Antivirus, novinky v zákoníku práce, digitalizace pracovního práva, příprava na whistleblowing a legislativní ošetření práce na dálku. To všechno a v mnohem více vás čeká už v dubnu. 

Kdy: 13. 4. 2022

Kde: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Praha 

 

 

Moderní trendy HR 2022

V květnu se dočkáte hned dvoudenní pražské konference, na které vystoupí celá řada hvězdných hostů. V hlavní roli zazáří uznávaný odborník na budování týmů, výběr a hodnocení zaměstnanců Mårten Runow, jenž se podělí o zkušenosti a brilantní postřehy ze své 30leté kariéry.

Co se hlavního tématu týče, nejvíce se bude mluvit o novém pojetí HR a opuštění starého nefungujícího konceptu. Díky těmto poznatkům získáte zcela jiný pohled na věc, a navíc jedinečnou konkurenční výhodu. Zajímá vás více? Moderní trendy HR 2022 vám dají odpovědi. 

Kdy: 18. a 19. 5. 2022

Kde: Hotel Barceló Occidental, Praha 

 

HRko 2022

Podzim roku přinese další očekávanou akci, a tou je HRko. Oblíbená ostravská událost, která každoročně přiláká stovky návštěvníků – HR manažery i šéfy firem. Ti se mohou těšit na pestrý program prolnutý inspirativními případovkami, datovou laboratoří či recruitment stagí. Bonusem navíc je také all inclusive catering, který poslouží jako lákadlo pro všechny HR gurmány. 

Co se řečníků letošního ročníku týče, slovo dostane třeba Tomáš Vala, generální ředitel SIKO koupelny nebo Jana Vychroňová, Diversity & Inclusion Manager ve společnosti Vodafone, která otevře případovku na téma zkrácené úvazky pro všechny pozice.  

Kdy: 13. 10. 2022

Kde: DK Poklad, Ostrava

 

Online zahraniční HR akce

Jestliže zrovna nemůžete cestovat po HR konferencích a nevadí vám oprášit angličtinu, nabízíme vám líbivou alternativu. V roce 2022 se rovněž konají online HR akce, kterých se můžete zúčastnit třeba ze svého gauče. Do našeho výběru jsme zařadili tyto 3 události:

  • SHRM Annual Conference & Expo 2022
  • Employee Engagement Summit
  • Hacking HR 2020 Conference

Vstupenky jsou již v prodeji, tak si to nenechte ujít.

 

 

Připravila: Petra Pruden