CoolClub pro IT odborníky

Novinky

Kyberzločinci útočí na Google Play: Tyto VPN aplikace jsou past

V obchodě Google Play se rozjela hrozba! Skupina podvodných aplikací, které se tváří jako VPN služby, ve skutečnosti mění váš telefon na nástroj pro nelegální aktivity kyberzločinců. Víme, kterým aplikacím se vyhnout.

Přesnější, rychlejší a levnější: Google má předpověď počasí s AI

Google minulý týden představil nástroj SEEDS, který s pomocí umělé inteligence slibuje zpřesnit a zrychlit předpovědi, a to za zlomek ceny.

Chytré hodinky bez displeje? NoWatch bojují proti stresu

Bizár nebo fascinující řešení? Inteligentní designové hodinky, kterým chybí jeden malý detail, displej. NoWatch představují řešení, které si poradí s fenoménem stresující, zrychlené doby.

Tesla chystá revoluci v dopravě, v létě představí robotaxi

Fanoušci Tesly a autonomních vozidel se mají na co těšit. Elon Musk před pár dny na sociálních sítích oznámil, že Tesla 8. srpna představí dlouho očekávané robotaxi.

Apple patentoval geniální nástroj umožňující revoluční ovládání iPhonů

Apple pro technologii MagSafe chystá revoluční novinku. Půjde o chytré otočné kolečko, které lze magneticky připevnit k zádům iPhonu a otevřít si tak dveře ke zcela novému způsobu ovládání.

Zapomeňte na chatboty, novým hitem jsou AI agenti

Dominance ChatGPT a Gemini na trhu generativní umělé inteligence se možná chýlí ke konci. Na scéně se objevuje nová síla, AI agenti. Slibují revoluci v oblasti softwaru a automatizace.

Warner Bros spouští v Česku nový televizní kanál: Legendární trháky zcela zdarma

Warner Bros. Discovery, mediální gigant stojící za HBO a dalšími populárními kanály, spouští v Česku novou televizi s názvem Warner TV. A co je nejlepší? Sledovat ji budete moci zcela zdarma.

Formule 1 stavěla své vozy s Excelovou tabulkou, nový šéf se zhrozil a zjednal nápravu

Zní to skoro až bizarně, jeden z nejprestižnějších týmů F1 se po desetiletí při konstrukci závodního monopostu spoléhal na Excel tabulku.

Apple nabídne AI App Store. Nechce konkurenci jen dohnat, ale předehnat

Samsung má Galaxy AI, Google zase Gemini, ale co Apple? Ačkoliv by se mohlo zdát, že zaspal dobu, vypadá to, že už v červnu své konkurenty nejen dožene, ale možná i předběhne. Uvede na konferenci WWDC 2024 AI App Store?

Hvězdná brána pro umělou inteligenci: Open AI s Microsoft chystají superpočítač

Americké technologické giganty Microsoft a OpenAI spojují síly v ambiciózním projektu datového centra v hodnotě až 100 miliard dolarů. Cílem je vybudovat nástroje vedoucí k revolučním inovacím v mnoha oblastech.

Češi přišli s robotem, který přes wi-fi otevře okno i balkon a vyvětrá

Chytrá domácnost je zase o kus dál. Robot českých vývojářů otevře okno i dveře na balkon a vyvětrá, aniž byste u toho museli být. Se Smarwi to zvládnete na dálku z vašeho mobilu nebo PC.

Myslí, tedy hraje: Pacient ovládá šachy svými myšlenkami díky mozkovému čipu od Neuralinku

Společnost Neuralink zveřejnila video Nolanda Arbaugha, jak ochrnutý pacienta s implantovaným čipem v mozku hraje šachy. Arbaugh předvádí ovládání kurzoru myši a hraní šachů pouze myšlenkami. Je tomu ale skutečně tak?

České studio Yord vyvíjí aplikaci pro brýle Apple Vision Pro

Nastává éra XR technologií, a moc dobře to ví i české herní studio Yord, které už teď pracuje na aplikaci pro Apple Vision Pro. Je odhodláno stát se průkopníkem v této oblasti.

Hlasovou asistentku Siri čeká vylepšení, díky AI bude virtuální

Siri by se podle internetových zvěstí měla letos dočkat velkého nového náboje v podobě umělé inteligence. Nově s ní bude možno například chatovat jako s ChatGPT.

Dron nerozeznatelný od ptáka: Čína má zřejmě nejpokročilejší ornitoptéru současnosti

Dron s brilantním vizuálním efektem nazvaný Malý sokol, je dost možná vůbec nejpokročilejší funkční ornitoptér v současnosti. Co s ním má Čína v plánu?

Apple patentoval revoluční AirPods s funkcí detekce mozkových signálů

Apple pracuje na vývoji technologie, která připomíná sci-fi. Patentoval si sluchátka AirPods, která by mají detekovat elektrické signály z mozku. K čemu to bude?

Zkusili vytvořit technologického červa s AI. Stal se hrozbou pro kybernetickou bezpečnost

Zatímco pro úrodnost půdy hrají červi nezastupitelnou roli, v online prostoru po sobě zanechávají pouze spoušť a chaos. Počítačoví červi nejsou žádné sci-fi, ale forma škodlivého kódu. Jak by vypadalo působení červa navíc vyzbrojeného umělou inteligencí?

Apple po 8 letech ruší projekt svého elektromobilu, CyberTruck Tesly mezitím dobývá Evropu

Osm let práce a miliardy vyhozených dolarů. Přesto Apple jedním slovem končí projekt autonomního elektromobilu. A tak zatímco dává Apple zpátečku, CyberTruck vůbec poprvé míří na evropské dálnice.

ASUS nabízí multitasking na nejvyšší úrovni: nový Zenbook Duo

ASUS cílí na multitasking a předsstavuje novinku Zenbook Duo se dvěma displeji.

Android dostane své „Face ID“: Polar ID možná překoná i Apple

Připravte se na revoluci v biometrickém zabezpečení. Polar ID, inovativní technologie s detailním rozpoznáním se chystá pokořit Androidy. Stane se skutečně konkurencí Face ID?

Načítám další...