CoolClub pro IT odborníky

Messenger slaví 10 let. Nadělí 10 narozeninových dárků

30.08.2021

Facebook Messenger oslavuje 10. rok své existence. Nástroj, který původně vznikl jako Facebook Chat pro zasílání zpráv, nakonec Facebook přetvořil do samostatné aplikace. Dnes spojuje více než miliardu lidí. Nové funkce, s nimiž aplikace v rámci oslavy přichází, umožní i posílat finanční dary.

 

Novinky

 

Jak uvedla společnost SimpleTexting ve své marketingové zprávě za rok 2021, patří právě posílání zpráv k hlavní činnosti 78 % uživatelů smartphonů. Facebook dal nyní uživatelům aplikace Messenger narozeninový dárek – balíček 10 vylepšení, která postupně nasadí do provozu.

 

Messengerovské novinky

Mezi hlavní novinky patří ankety, tzv. Poll Games. Díky nim můžete zjistit, jaký názor mají vaši přátelé na různá témata. Pool Games připomínají známou stolní hru Znáš mě?, i zde budete moci řešit otázku, kdo z vašich přátel by podle ostatních statečně bojoval se zombíky a kdo by zbaběle utekl, nebo kdo by nejpravděpodobněji zmeškal svůj let. Můžete vymýšlet své vlastní otázky a bavit se s přáteli vtipnými anketami na jakákoliv témata. Stačí kliknout na záložku Ankety, zadat otázku a vybrat okruh přátel, kteří mají být součástí ankety.

 

Facebook Pay

Další novinkou, která zatím funguje jen pro americký trh, je Facebook Pay. Díky této funkci budete moct posílat peněžní dary v podobě virtuálního balíčku, který příjemce obdrží i s balonkovou pompou.

 

„Narozeniny Pack“ s AR

Radost vám Facebook možná udělá i speciální edicí narozeninových doplňků, které najdete v tematickém narozeninovém chatu. Kromě narozeninových samolepek, kterými můžete ozdobit konverzaci, potěšíte přátele zaplněním chatu velkými balonky, nebo sfouknoutím svíčky na narozeninovém dortu. Do Messengeru totiž vtrhla AR. Zprávu navíc můžete odeslat s výbuchem virtuálních konfet. Pro konzervativnější uživatele je tu možnost zaslat ji s převázanou mašlí.

 

 

Sdělte to Soundmoji

Pro ještě lepší slavnostní efekt se bude hodit i funkce Soundmoji, díky níž můžete oslavenci zaslat narozeninovou písničku. Budete originálnější, nebo vsadíte na klasickou Happy Birthday?

 

Snadnější sdílení kontaktů

Budete-li chtít s přáteli sdílet kontakty, právě přes Messenger vám to půjde snadno. Nová funkce se objeví jako možnost u vašich kontaktů, který stačí vybrat, přejít do nastavení chatu, zvolit Další akce a vybrat možnost Sdílet kontakt.

 

Word Effect – našeptávači se chystají

Zatím ještě stále chystanou novinkou bude také tzv. Word Effects. Jedná se o efekty, které budou vázány na různá klíčová slova. Při jejich využití se vaše konverzace oživí – chytlavé emoji se už postarají o to, aby se váš chat proměnil v atraktivní, takřka animovanou filmovou show.

 

 

Připravila: Alena Čálková

Foto: messengernews.fb.com